≫ 

Srpski fudbal završio i na stranicama Interpola, dokumentovana je vest o sumnjivim utakmicama

Glib u kojem je srpski fudbal sve je dublji

  • 18
Interpol dokument Foto: MN Press, Interpol

Srpski fudbal je poslednjih dana ponovo u žiži javnosti, čak i evropske, nažalost isključvo zbog toga što smo pod lupom UEFA zbog sijaset sumnjivih fudbalskih utakmica Superlige i Prve lige.

Monitoring evropske "kuće fudbala" alarmirao je nedavno naš fudbalski savez za nekolicinu diskutabilnih ishoda mečeva na osnovu "jačih" uplata, pa je pokrenuta istraga koja bi trebalo da utvrdi da li se u Srbiji zaista "šteluje" toliki broj rezultata.

Bio bi to naravno tek pravi skandal i mrlja koja će se teško oprati...

Kao da to nije bilo dovoljno da crvenimo, sada je naš fudbal dospeo i na Interpolovu listu na kojoj se, u izveštaju o "narušavannju integriteta u sportu" za period od 30. marta do 12. aprila, između ostalog, može pročitati upravo o poslednjim neprijatnim dešavanjima u srpskom fudbalu.

Dakle, svako sada i u ovom izveštaju može ukratko saznati da u Srbji postoje sumnje u nameštanje utakmica saveznog ranga, prvoj i drugoj ligi, da je UEFA o tome obavestila FSS, a priložena je i izjava portparola srpske "kuće fudbala" Milana Vukovića koji potvrđuje dopis UEFA u kome se nalaže provera sumnjivih mečeva.

Sve u svemu, došlo je vreme da konstatujemo da smo dočekali i trenutak da se srpski fudbal nađe i na stranicama Međunarodne policije.

Posle svega, ostaje da se pitamo - šta je sledeće?

Podsećamo da je Telegraf nedavno razgovarao sa operativcem FSS koji će u narednom periodu biti zadužen za ispitivanje nepravilnosti i eventualnih nameštanja ishoda mečeva na koje je UEFA skrenula pažnju FSS.

Objavu Interpola možete videti na ovom linku, nalazi se među tri dokumenta priložena na stranici.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    14. april 2021 | 09:09

    Ako gledamo realno, najviše utakmica je nameštala Zvezda a postoje i dokazi. Niko ne sme da progovori a to najbolje zna Lalatović.

  • rezim

    14. april 2021 | 07:45

    Iskreno se nadamo da je ovo kraj lazne dominacije zvezde i da ce se konano stati nogom na vrat ovom zlocinu koji zvezda nanosi srpskom sportu.Ne samo zvezda,, fudbalski savez treba kompletan smijeniti uz svu odgovornost kao i sudijsku organizaciju..ovo je kljucna godina za srpski sport..od iduce godine druga ce se prica pricati...bez laznih pobjeda , laznih titula laznih velicina,laznog saveza i svega sto je nanosilo zlo srbiji ...vrijeme je..treba podrzati PROMJENE koje dolaze...

  • Dar mar

    14. april 2021 | 07:27

    Naravno da je tacno ,I vrapci znaju istinu o namestanju ,tako je od vremena Miljanica ,preko ubijenog Bulatovica zato sto se zamerio mafiji ,Karadzica I sada finale, Kokeza ! Zivo blato u koje smo potonuli I nikad se necemo izvuci ,dok mafija I konobari vode nas jadni fudbal ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA