≫ 

Haos u završnici Prve lige Srbije: Klub koji je osuđen za nameštanje pred ulaskom u Superligu!

Biće više nego interesantno u završnici drugog po ranga fudbalskog takmičenje u zemlji

  • 9

Prva liga Srbije ovih dana se češće pominje u medijima i od Superlige. Nažalost najviše u negativnom smislu, zbog sumnji UEFA da su dva meča PLS nameštena, Trajal - Jagodina i Železničar - Borac.

Navodno su nenormalne sume novca uplaćene su na istoku Azije na ove mečeve, pa je pokrenuta istraga, a u sve se uključio čak i Interpol.

Nameštanje mečeva je nažalost poslednjih godina postalo "zaštitni znak" Prve lige Srbije, pa su tako prošle sezone zbog toga kažnjena dva kluba - Kabel iz Novog Sada i Smederevo.

Kabel, koji vodi kontroverzni Slobodan Milutinović zvani Snajper, koji je nedavno hapšen na Jahorini, tada borio da uđe u Superligu, pa je zbog oduzimanja 10 bodova ispao iz trke za ulazak u najviši rang, dok je Smederevo ispalo iz lige.

Međutim, ove sezone Kabel je ponovo u vrhu i trenutno je na drugom mestu, koje vodi u Superligu.

Do kraja Prve lige Srbije ostalo je još sedam kola, a klub iz Novog Sada ima dobar raspored, igra četiri meča kod kuće i tri na strani, od čega ima na svom terenu duel protiv direktnog konkurenta Kolubare, dok su ostali mečevi protiv timova iz takozvane "sigurne zone" koji ne mogu ni gore ni dole, a nekoliko mečeva je i protiv ekipa koje se bore za opstanak.

Ukoliko Kabel uspe da sačuva poziciju na tabeli do kraja Prve lige Srbije, dobićemo u eliti klub za koji je dokazano da je nameštao mečeve i koji je zbog toga drakonski kažnjen oduzimanjem bodova.

On bi tako bio i prvi klub u eliti koji bi igrao u najvišem rangu, a da su mu zbog nameštanja oduzeti bodovi. Ipak, ne bi bio i jedini klub za koji je dokazano nameštanje, jer su kaznu zbog nameštanja već dobili Proleter iz Novog Sada i Dinamo Vranje u momentima dok je bio Superligaš, ali su oni prošli samo sa novčanim kaznama.

Prvo mesto trenutno drži Radnički iz Kragujevca, pa bismo od naredne sezone mogli da vidimo povratak jednog od klubova koji ima ime i ozbiljnu navijačku bazu. Iako se njihov povratak u elitu činio kao siguran, u poslednje četiri utakmice zabeležili su tri poraza i remi i sebi zakomplikovali situaciju u završnici.

Šansu za elitu čeka i Kolubara, koja je na bod zaostatka za Kabelom i četiri u odnosu na Radnički. Tu bi do kraja sezone najverovatnije i trebalo da nađemo nove učesnike Superlige.

>>> Jedva je Siti u Mančester pobedio Dortmund (2:1), pa je pred večerašnji (21.00) revanš sve otvoreno. Englezi jesu kvalitetniji, ali ako Nemce krene, nema kome ne mogu da daju nekoliko golova. Kvota na keca je 4,80, na dvojku 1,73, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Mančester Siti.

Sa druge strane, pošto ispada čak 8 ekipa, faktički su iz konkurencije već otpali Sloga i Zemun, dok će se grčevita borba voditi između svih ostalih klubova, jer je čak 9 ekipa ugroženo kada je opstanak u pitanju.

Nadamo se da ćemo ubuduće o Prvoj ligi Srbije imati motiva da pišemo zbog golova koji su postignuti, kao što je to bilo u poslednjem kolu, kada su viđeni evrogolovi kojih se ni Premijer liga ne bi postidela, a ne o mutnim radnjama i sumnjivim utakmicama.

Nažalost, PLS prati takav imidž da u poslednjih 7 kola tek možemo da očekujemo svašta i kada je u pitanju borba za opstanak, ali i borba za Superligu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Lepa Jelena Cvetković je svirala penal: A obratite pažnju šta se čuje u pozadini nakon toga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Comi 85

    14. april 2021 | 11:23

    Ej Zemun ispada a da udje Kolubara i Kabel!!!ZEMUN JE INSTITUCIJA ZA MNOGE KLUBOVE U SUPER LIGI!!!

  • Bas

    14. april 2021 | 12:15

    Vi se uhvatili ove sitne buranije a CZ namesta celo prvenstvo

  • Novosadjanin

    14. april 2021 | 11:02

    Nece uci pa sve i da budu prvi jer nemaju gde da igraju, a Vojvodini je mnogo da 3 kluba igraju na Karadjordju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA