≫ 

Kakva je budućnost Asana i Partizana? Obnova saradnje papreno skupa, sve liči na novu "zlatnu koku"

Japanac igra sezonu iz snova, ali od leta ulazi u poslednju godinu saradnje, čiji produžetak bi bio papren za crno-bele

  • 13
Takuma Asano

Foto: Marko Jovanović

Koliko god da je prvu sezonu gotovo protraćio na adaptaciju, pružajući igre po principu toplo-hladno i pokušavajući da ubedi kritičare da nije skup promašaj, toliko je u drugoj Takuma Asano potvrdio da je Partizan apsolutno imao utemeljenje kada je rizikobvao sa velikim ulaganjem u Japanca leta 2019. godine.

Prirodno, u nekoj fudbalski razvijenijoj sredini, fudbaleru bi već sada bio ponuđen produžetak saradnje, jer je praktično nosilac igre crno-belih, ali u Srbiji stvari funkcionišu malo drugačije, ekonomija i borba za egzistenciju su često iznad zdravog razuma, pa će japanski "bezi voz" narednog leta verovatno biti neko od koga se očekuje dobra zarada.

Kada biste upitali stručni štab Partizana da li im je i dalje potreban igrač koji je ove sezone na 36 utakmica postigao 20 golova i upisao 10 asistencija, odgovor bi sigurno bio potvrdan, jer od povratka u Humsku Aleksandar Stanojević ističe Asana kao primer profesionalizma, model modernog fudbalera koga bi poželeo svaki trener.

Ipak, fudbal odavno nije samo zabava za široke narodne mase, već ozbiljan biznis od koga, uz dovoljno umešnosti, možete da živite bez pomoći iz državne kase, što je Partizan u prethodnom periodu i dokazao, finansirajući sam sebe transferima i učešćem u Ligi Evrope.

Rekosmo već da bi fudbalski gledano Asanu sigurno bio ponuđen novi ugovor da su okolnosti drugačije, no, pitanje je da li bi crno-beli bili u stanju da i ubuduće isprate takav udar na klupsku kasu, jer Japanac i kada je dolazio nije bio nimalo jeftin igrač.

Klub iz Humske je za njega isplatio 1.000.000 evra obeštećenja Arsenalu i to u nekoliko rata, a kada se na pomenuto doda i Asanova plata, koja ima tendenciju rasta po sezonama, potom i određeni bonusi, jasno je da bi obnova saradnje bila papreno skupa.

Sa druge strane, ne treba zaboraviti činjenicu Japanac ima 26 godine, što u Evropi nije mnogo, ali kada prodajete iz Srbije to značajno utiče na cenu, jer naše tržište je u fokusu samo zbog golobradih momaka i skupi transferi se ostvaruju mahom pre 20. godine.

Takuma Asano

Foto: Marko Jovanović

Pride, Asano igra sezonu iz snova, najbolju u dosadašnjem delu karijere, statistički i igrački, a uz to se vratio i ustalio u reprezentaciji Japana, što je svakako plus i njemu, ali i Partizanu, jer podiže cenu obeštećenja na tržištu.

U leto 2022. godine Japancu ističe važeći ugovor sa klubom iz Humske i, ako "čitamo znakove iz prošlosti" i sabiramo sve gore navedene činjenice, realno je da Asano narednog leta bude "zlatna koka" Partizana, neko čija će prodaja obezbediti miran finansijski život, bez obzira na evropske kvalifikacije.

Možda to ne bila bila suma na nivou transfera Strahinje Pavlovića, Filipa Stevanovića ili, pak, Umara Sadika, ali bi bila dovoljna da se, uz bonuse koji stižu od pomenutog nigerijskog napadača iz Almerije, živi i egzistira sasvim normalno, ali i ulaže u neka jeftinija rešenja, koja bi vremenom, poput navedenih igrača, "poskupela" u Partizanu.

Takuma Asano

Foto: Marko Jovanović

Odluka o sudbini Takume Asana, u kojoj će svakako učestvovati i sam fudbaler, svakako će se naći na dnevnom redu u Humskoj vrlo brzo i neće biti jedina o kojoj će se raspravljati.

Jer, u rosteru ima još nekoliko igrača, koji nemaju igrački doprinos kao Japanac, ali su značajno opterećenje za klupsku kasu i tog balasta Partizan jednostavno mora da se reši ako i dalje želi da zavisi samo od svog rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РЗ-ЦЗ

    14. april 2021 | 12:44

    У партизану мало по мало па нека златна кока а певци око те коке колико хоћеш.

  • Zastavnik Smajo

    14. april 2021 | 14:17

    Najbolje da ode već na leto, za njega naravno. Dao je on Partizanu za 2 sezone koliko neki nisu za 5.

  • Pfk

    14. april 2021 | 16:01

    Koliko smo mi zlatnih koki prodali zadnjih nekoliko godina i? Pa samo ove sezone Sadik, Stevanović, Pavlović i to sve oko 10m u proseku, a gde su pare?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA