≫ 

Saznajemo! Ovo je novi napadač Partizana: "Besplatno" pojačanje koje je bilo na skeneru Stanojevića

Mladi napadač, koji se sjajno razvija, ubuduće će stalno trenirati sa prvim timom i po potrebi igrati mečeve za omladinsku selekciju

  • 8
Marko Milovanović, FK Partizan Foto: FK Partizan

Septembra 2020. godine je postao profesionalac u Partizanu, potpisavši trogodišnji ugovor sa klubom, zimus je dobio priliku da radi sa prvim timom na pripremama u Turskoj, a danas je Marko Milovanović trajno prekomandovan iz omladionske u najjaču selekciju crno-belih. Na "koraku unapred" mladog napadača je insistirao trener Aleksandar Stanojević, koji konstantno vodi računa o svim talentovanim momcima iz omladinske škole.

Prekomanda znači da će Milovanović ubuduće sve vreme trenirati sa prvim timom Partizana, a da će po potrebi igrati utakmice za omladinsku selekciju, koju sa klupe predvodi trener Nenad Brnović.

Poziv nije došao tek tako, Milovanović je dugo na "skeneru" kompletne omladinske škole, ali i struke prvog tima, pošto je u Omladinskoj ligi Srbije postigao 14 golova. Pored toga, jedna od stavki koje su sigurno uticale na odluku Stanojevića je sjajna partija mladog napadača na jučerašnjoj utakmici omladinaca Partizana i Radničkog iz Niša (3:2), u kojoj je Milovanović postigao het-trik i bio jedan od najboljih aktera na terenu.

Takođe, plan je, ako sve bude u redu, da mladi fudbaler do kraja sezone debituje za prvi tim u Linglong Superligi Srbije.

Pored Milovanovića koji je prekomandovan "za stalno", Stanojević će nastaviti sa praksom periodičnog priključivanja momaka iz škole prvom timu, pa tako priliku, pored Milovanovića, dobio i štoper Mateja Đorđević, a poziv će uskoro i na sdresu člana kadetske selekcije - Sameda Baždara, koji je takođe lider u svojoj generaciji i već je imao iskustvo rada u najjačoj selekciji.

Video: Stanojević posle pobede nad Radničkim: Ne pamtim da smo stvorili ovoliko šansi!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    14. april 2021 | 14:39

    Tako je upravo,samo sto je za DZABE ni dinar da ne platite majku vam....Komsinica pregovara sa Prijovicem,a mi samo sto je za dzabe!!!!! Videcemo titulu za jedno 10 godina,ako bog da....

  • Zastavnik Smajo

    14. april 2021 | 14:12

    Nemojte da ste neozbiljni, pa ne može se sa golobradom dečurlijom ni u ovom našem cirkusu od lige a kamoli u Evropi. Omladinski i seniorski fudbal, razlika je nebo i zemlja. Dokle ćete više da mešate babe i žabe?!

  • Jacek

    14. april 2021 | 13:59

    Za Milovanovica očekivano mada su pokusali da ga sklone i izguraju Borisa Krstica, koji se povredio. Bazdar nije ni blizu lidera svoje ekipe, samo realizuje ono sto mu cela ekipa servira. Niko ne pominje veliki broj zicera i penala koje je promasio, najvazniji protiv Zvezde za pobedu u poslednjem minutu. Lider i kicma te ekipe, koji pokriva celu sredinu terena, pomaze napadu, pokriva bekove i stopere, je kapiten ekipe Stjepanovic. Samo sto nije hteo da se uhvati u mafijasko kolo sa menadzerima uprave kluba. Ista prica je bila sa Milovanovicem koji nikad ne bi dobio priliku da Krstic nije operisao ligamente kolena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA