≫ 

FIFA i UEFA izbacuju Ibrahimovića iz fudbala? Žestok udar na Zlatana zbog kladionice!

Ovo bi moglo da napravi ozbiljna problem slavnom fudbaleru, kazna i do 100 miliona evra

  • 3
Zlatan Ibrahimovic Foto: Tanjug/AP

Švedski mediji su se ustalasali: fudbalski superstar Zlatan Ibrahimović (39) u riziku je da bude teško sankcionisan, čak i izbačen iz fudbala ukoliko se utvrdi da jedna od njegovih kompanija ima udela u kladioničarskom biznisu.

Konkretno, kako navodi portal Sprtbladet, firma "Unknown AB", čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice "Bethard.com".

Ukoliko se ovaj podatak ispostavi kao sto posto tačan, Ibrahimović bi mogao da se nađe "na tapetu" UEFA i FIFA koje strogo zabranjuju igračima bilo kakvu umešanost, na bilo koji način, u kladioničarski biznis.

U ovom slučaju, stvar je još drastičnija, jer Ibrahimovićeva firma ostvaruje prihod od uplata u pomenutoj kladionici, što samim tim njega dovodi u vrlo delikatnu poziciju. Izvršni direktor kladionice "Bethard" Erik Skarp potvrdio je Sportbladetu da je švedski napadač i dalje vlasnik udela u "Bethardovom" jedinom akcionaru "Gamedai Group PLC".

Upravo to sad pravi veliki problem Zlatanu jer zakoni UEFA i FIFA obuhvataju sva takmičenja, od kvalifikacija za Mondijal, pa do Lige Evrope, a u oba je Zlatan igrao sa reprezentacijom i sa Milanom. To u teoriji znači da je mogao da utiče na ishode utakmica što se naravno u ovom slučaju ne dovodi u pitanje, ali je strogo kažnjiva njegova uloga kao malog akcionara u kladionici.

Švedski mediji pišu da bi Zlatan mogao da bude kažnjen i sa astronomskih 100 miliona evra ili da bude suspendovan iz fudbala na maksimalne tri godine, ako se ispostavi da je prekršio pravila.

Povodom ovog slučaja oglasio se i FS Švedske.

- Nismo razgovarali sa Zlatanom. Ne razmišljam o mogućoj kazni za njega, ali bih voleo da dobijem precisznije informacije od FIFA vezano za regulative u oko ovog slučaja i kako se one interpretetiraju - izjavio je generalni skretar švedskog fudbalskog saveza Hakan Sjorstrand.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран

    14. april 2021 | 16:21

    УЕФА и ФИФА, организације огрезле у корупцији, чији су председници и многи истакнути чланови учествовали у бројним корупционашким аферама, одавно су изгубиле морални кредибилитет да одлучују о оваквим стварима.

  • Stojan

    15. april 2021 | 08:08

    Jàaaaao možda poniste utakmicu sa Zvezdanom.reaguj odmah Terziću.posalji sina da to sredi

  • Cava

    14. april 2021 | 19:32

    Ovaj moze jos samo u cirkus!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA