≫ 

UEFA kaznila Zvezdu za vređanje Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi! Prazni se kasa, meč bez navijača

Crveno-beli će prvi naredni meč igrati bez navijača

  • 44
Zlatan Ibrahimović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Fudbalski klub Crvena zvezda do dana današnjeg nije uspeo da locira izrednika koji je vređao Zlatana Ibrahimovića na nacionalnoj i verskoj osnovi, a upravo je zbog te primitivne individue klub u sredu žestoko kažnjen od strane UEFA - dve utakmice igranja pred praznim tribinama i novčano sa ukupno 30.000 evra. 

Crveno-beli će prvi naredni meč u Evropi, a to su naredne kvalifikacije za Ligu šampiona, igrati bez prisustva navijača (ukoliko im mere dozvole na tribine), dok će na drugom moći da prisustvuje publika, jer je kazna uslovna za taj drugi meč.

Dakle, ukoliko se na njemu ponovi sličan ili bilo kakav izgred, sledi nova sankcija, svakako još teža.

Osnov za kaznu je rasističko ponašanje navijača iz novinarske lože koji su pogrdnim povicima na nacionaloj osnovi vređali Zlatana Ibrahimovića. I nije to bio jedini incident, delegati UEFA su prijavili propuste u organizaciji tog susreta, pa će Crvena zvezda naredne kvalifikacije za evropska takmičenja početi pred praznim tribinama i igrati sa parolom “#NoToRacism“ (Ne rasizmu).

Uslovna kazna važi do 13. aprila 2022. godine.

Zbog "provokativne poruke uvredljive sadržine" šampion Srbije moraće da plati novčanu globu od 25.000 evra, a još 5.000 će uplatiti u roku od 90 dana zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa.

Na utakmici su bila prekršena pravila o prisustvu navijača, nije se poštovala socijalna distanca, a to je posebno bio slučaj sa ložama i Medija centrom, odakle su i došli povoci na račun Ibrahimovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    14. april 2021 | 16:26

    Zvezdaš sam, kazna nikakva, a siguran sam da policija zna ko je seljačina, ko ne poštuje veličine, ko je rušio ugled klubu, Srbiji, srpskom narodu. Ako ga štitite, zaštitite i nas od njega, zabranite mu da posećuje utakmice.

  • jerry

    14. april 2021 | 16:42

    Sto Zvezda krije majmuna iz loze? Neka kaze ko je taj “vip”gost!!!

  • Kibu

    14. april 2021 | 16:36

    Ako nekazu koje imenom i prezimenom znaci da ga klub i stiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA