≫ 

Deset utakmica kazne za Kudelu, UEFA utvrdila da je na rasnoj osnovi vređao igrača Rendžrersa

Žestoka kazna za igrača praške Slavije

  • 0
kudela Foto: twitter/7FLHAD2

Napet revanš meč osmine finala Lige Evrope između Rendžersa i praške Slavije kao epilog je imao disciplinski postupak protiv fudbalera gostujučeg tima Ondreja Kudela zbog vređanja Finca Glena Kamare na rasnoj osnovi. Na kraju, disciplinci evropske kuće fudbala su posle svih prikupljenih materijala i informacija suspendovali defanzivca Slavije na deset utakmica.

Kaznu je zaradio i Kamara, on daleko blažu, od tri meča, jer je fizički napao Kudelu posle verbalnog duela.

Podsetimo, u jednoj gužvi pred kraj meča Kudela je prišao Kamari i nešto mu govorio na uvo, navodno ga je tada i izvređao na rasnoj osnovi, međutim sve vreme je pobijao takve optužbe, i igrač i klub.

Kudela je u svoju odbranu izjavio da je psovao Kamaru, ali ga nije vređao zbog boje kožem međutim očito je da su "Policajci" u ovom procesu izneli jače argumente, pa će Čeh morati na duže "hlađenje", i kada je reč o mečevima na klupskom i na reprezentativnom nivou.

Defanzivac Slavije će, osim evropskih mečeva svog tima, propustiti i utakmice selekcije Češke u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Slavija je i dalje u igri za prolaz u polufinale Liga Evrope, i u prednosti je nad Arsenalom posle prvog meča u Londonu koji je završen rezultatom 1:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA