≫ 

Gvardiolini milijarderi okrenuli Borusiju, Zidanova anestezija ubila Klopove snove o polufinalu LŠ

Nikakva čuda nisu se dogodila u revanšima četvrtfinala...

  • 7
Fudbal, FK Dortmund - FK Manchester City, Dortmund, Mančester Siti

Foto: Tanjug/AP

Real Madrid i Mančester Siti su održali prednosti iz prvih mečeva i overili prolaz u polufinale Lige šampiona, gde Građane čeka Pari Sen Žermen, a Madriđane londonski Čelsi. Top fudbal!

Real je na Enfildu odigrao skoro pa idealan revanš, bez golova sa Liverpulom. Pregrmeli su Madriđani startnu ofanzivu i promašaje Salaha u 2, i Milnera u 11. minutu, kada je Tibo Kurtoa bio jednostavno maestralan.

Mogli su i gosti do vođstva da stativa u 20. nije zaustavila šut Karima Benzeme, ali Liverpul nije bio preterano opasan na ovom meču.

Klopov tim je uglavnom hvatao goste na brzinu i to u ranim fazama utakmice, pa je tako Kurtoa sa još dve dobre intervencije osujetio pokušaje Frimina u 47. i 48. minutu.

Probao je Nemac da uvođenjem Žote i Alkantare pojača navalni red u poslednjih pola sata, ali kako je utakmica odmicala, Zidanova taktika bila je sve bolja, a napadi Liverpula sve bezopasniji.

Sjajno je Francuz postavio svoj bedem. Kros, Modrić i Kazemiro posle toliko utakmica i zajedničkih trijumfa u ovom takmičenju bili su na svom nivou.

Fudbal, FK Liverpool -FK Real, Liverpul, Real Madrid

Foto: Tanjug/AP

Zidana treba da raduje i što je jedan od napadački najopasnijih timova na svetu učinio bezopasnim bez Varana i Serhija Ramosa koji su povređeni.

Real je pokazao da je ozbiljan i da s pravom juriša na rekordnu 14. titulu šampiona Evrope. Do finala ih deli samo dva koraka, ko bi to rekao tamo negde u septembru prošle godine...

 

Ako pitate Pepa Gvardiolu rećiće vam da najviše mrzi četvrtfinala Lige šampiona. Ove srede Katalonac je preživeo mač koji ga je sekao na putu ka finalima elitnog takmičenja prethodnih godina, i opet slavio zahvaljujući individualnim greškama igrača Borusije iz Dortmunda - 1:2 (1:0).

Nisu Milioneri tim za samu završnicu ovog takmičenja, jednostavno nisu za vrh ni u Bundesligi bez obzira na talenat, iako su dali maksimum u revanšu i dobro iznervirali Engleze posle 45 minuta.

Fudbal, FK Dortmund - FK Manchester City, Dortmund, Mančester Siti

Foto: Tanjug/AP

Lep gol tinejdžera Belingema u 15. minutu, pa bunker do pauze čisto da se Ostvljani zaplaše, ali onda stara boljka Nemaca. Emre Džan je ponovo častio rivala, ovog puta penalom jer je neverovanto glupo igrao rukom, a Rijad Marez poravnao u 55. sjajnim šutem.

Mats Humels je umalo doneo glavom prednost domaćinu posle prekida u 69. minutu, ali je lopta otišla tik preko gola. Samo šest minuta kasnije sve je bilo gotovo.

Građani su na brzinu izveli korner, a Fil Foden prelepim udarcem levicom postavio konačnih 2:1 i trasirao put Sitiju u polufinale na derbi sa Pari Sen Žermenom.

 

Zasluženo, ako gledamo utisak u obe utakmice, jer je Mančester Siti bio bolji, a i glupo je da tim od preko milijardu evra u koji su uložene ogromne pare ne igra sa svojim francuskim pandanom u sigurno ultra zanimljivom dvomeču.

Biće to dani uživanja, a prva polufinala na programu su 27. i 28. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    14. april 2021 | 20:46

    Ma nemoguće,pa to su najveća gospoda,britanci!Ajde sad da vidimo kako ce uefa da reaguje?!Bilo koji naš tim bi odmah izbacili iz evrope...

  • vaske

    14. april 2021 | 21:57

    Liverpul jure kao muve bez glave

  • Iggy

    14. april 2021 | 20:45

    I sta kaze UEFA MAFIA?Kazna za Zvezdu, tri utakmice bez navijaca 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA