≫ 

Terzić nasmejan stigao u Palatu pravde, suđenje otkazano

Generalni direktor stigao je na suđenje dobro raspoložen, ali je brzo napustio Palatu pravde

  • 31

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, stigao je u Palatu pravde na suđenje povodom optužbe da je nezakonito prisvajao novac od transfera fudbalera OFK Beograda u periodu od 1998. do 2006. godine.

Terziću suđenje nije održano četiri godine zbog više odlaganja, a kada je posle četiri godine stigao u Palatu pravde, bio je dobro raspoložen i na licu je mogao da se vidi njegov osmeh koji je naš fotoreporter i zabeležio dok je ulazio u zgradu Višeg suda u Beogradu.

Terzić je na suđenje stigao sa zakašnjenjem od 10 minuta, jer je, kako tvrdi, otišao u sud u Katanićevoj ulici umesto u Palatu pravde u Savskoj ulici, gde je sedište Višeg suda u Beogradu.

Sudija je, međutim, već bio doneo odluku o odlaganju, i istovremeno konstatovao da Terzić nije ni primio poziv za današnje suđenje.

On je naložio da se na sledeće suđenje pozove veštak finansijske struke koji je već davao nalaz i mišljenje u ovom predmetu, kako bi se ponovo izjasnio.

Konstatovao je da su u međuvremenu u sud stigli neki odgovori po zamolnicama, a zbog čega je suđenje poslednjih nekoliko godina više puta odlagano.



Suđenje se nije održavalo, jer se čekalo da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija iz inostranstva u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje tri fudbalera OFK "Beograd" inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, "teški" više miliona evra.

Nakon višegodišnjeg suđenja i višegodišnjeg neodržavanja suđenja, sa Terzićem je na optuženičkoj klupi ostao samo fudbalski menadžer Dražen Podunavac.

Na početku suđenja optuženi u ovom predmetu bili su i nekadašnji sekretar zajednice prvoligaša Milovan Nikodinović i direktor OFK Vladimir Bulatović, koji je u međuvremenu preminuo.

Protiv njih je postupak obustavljen.

Video: Zvezdan Terzić otvoreno o danima u zatvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    15. april 2021 | 11:50

    Čovjek došao raspoložen, jer već zna da je otkazano 😊. Nisam bio u komi, mislim da sam dovoljno upućen u stvari, al' stvarno, mislim bez zajebancije, šta bi sa onim mutnim poslovima iz vremena kada je bio predjsednik FSS-a? Čovjek je samo nestao kao mađioničar i vratio se godinu dana kasnije u Srbiju 🤷‍♂️.

  • toma

    15. april 2021 | 11:48

    Legalni lopuza

  • Pera

    15. april 2021 | 11:41

    Pomilovaće ga vrhovni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA