Bivši igrač Partizana sada je trener VIljareala: Poraz od Dinama mi je najteži trenutak karijere

Igor Taševski dao intervju za hrvatske medije

  • 5
Igor Taševski, Zoran Njeguš Foto: MN Press

Oni nešto stariji ljubitelji fudbala lako će se setiti Igora Taševksog, nekadašnjeg fudbalera Partizana koji je 90-ih godina nosio dres kluba iz Humske!

U Partizan je stigao 1994. godine iz Rada, osvojio je dve titule i Kup, da bi zatim 1998. otišao u Viljareal gde danas radi kao trener C tima.

Upravo je zbog toga bio interesantan hrvatskim medijima čiji predstavnik Dinamo večeras protiv Viljareala igra revanš meč četvrtfinala Lige Evrope.

A tokom razgovora za "24sata.hr", Taševski se prisetio i one utakmice koju su crno-beli 1997. odigrali protiv tadašnje Kroacije i izgubili 5:0.

- Eto, ako bi me pitali koji su mi najgori ili najlepši trenuci iz onog vremena, jedan od najgorih trenutaka je taj poraz od Dinama. Najlepši trenuci su kada debituješ za Partizan ili zaigraš u derbiju protiv Crvene zvezde, ili kada sam slušao himnu igrajući za reprezentaciju, ali taj poraz od Dinama mi je bio jedan od najgorih trenutaka u karijeri - rekao je Taševski i dodao:

- Posle svega onog što se događalo, nakon onog ludila... Ali iskreno, Dinamo je bio ne znam ni ja koliko bolji u ono vreme. Partizan je tog leta prodao igrače u Barselonu i Porto, a Dinamo je krenuo da kupuje, i to uz sve one igrače koji su napravili fantastične karijere. Mi smo u Beogradu dobili 1:0, ali Dinamo je i onde bio bolji. Uprkos svemu, mi sportisti smo bili čisti oko toga da je Dinamo bio bolji i jači tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA