≫ 

VAR pa prodata lopta Tadića izbacili Ajaks iz polufinala! Kraj bajke za Dinamo, Slaviju i Granadu

Odigrani su revanši četvrtifanala Lige Evrope

  • 7
FK FC Roma - Ajax

Foto: Tanju/AP

Kada ne ide Dušanu Tadiću ne ide ni Ajaksu, a u to su imali prilike da se uvere navijači ovog kluba koji su sa zebnjom pratili revanš u Rimu i nadali se nekakvom preokretu. Roma je preživela ofanzivu Holanđana, mudro se odbranila i sačekala priliku da pogotkom Edina Džeka stigne do remija (1:1) i plasmana u polufinale Lige Evrope posle 2:1 iz Amsterdama prošlog četvrtka.

Tragičar dvomeča je definitivno kapiten reprezentacije Srbije koji je posle promašenog penala u prvom meču, ponovo imao "žutu minutu" i na Olimpiku. Nije imao Dušan ni sreće jer mu je u 54. minutu poništen gol za 2:0 zbog prekršaja saigrača u začetku akcije.

Ipak, ono što ga je večeras obeležilo je izgubljen duel kod korner zastavice i prodata lopta posle koje je domaćin izveo sjajnu kontru i preko Džeka u 72. minutu stigao do izjednačenja i prolaska u završnicu.

 

Izgledalo je sve dobro za goste početkom drugog poluvremena, posebno kada je mladi Brajan Brobi samo četiri minuta po ualsku u igru maestralno iskoristio dubinsku loptu štopera Šursa i pogodio za 1:0. Tim potezom je pokazao i zašto ga je RB Lajpcig već kupio i na leto se seli u Bundesligu.

 

Samo pet minuta kasnije stigao je novi gol gostiju, strelac je bio Tadić posle odbitka, ali se onda umešao VAR, ustanovio prekršaj Taljafika koji je stvarno udario protivnika, pa je Roma dobila faul umesto gola.

 

Ostali revanši četvrtfinala Lige Evrope nisu doneli nikakvu dramu. Favoriti su za samo 45 minuta završili posao i upisali ruitnske pobede na putu ka završnici Lige Evrope.

Najbrže od svih Mančester Junajted koji je golom Edinsona Kavanija već u šestom minutu stekao velikih 3:0 u ukupnom skoru sa španskom Granadom. E

kipa Olea Gunara Solskjera odigrala je standardno sigurnu utakmicu i još jednom golom (zapravo autogolom Hezusa Valjeha) u 90. minutu stigla do 2:0, kojima je obezbedila prolaz u narednu rundu gde je čeka upravo Roma.

 

Arsenal je bio takođe moćan u Pragu gde je za samo šest minuta zgromio Slaviju. Iako je vodeći gol Emila Smita Rouva u 14. minutu poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda, samo nekoliko minuta kasnije usledio je "blickrig" tima Mikela Artete.

Nikola Pepe je u 18. doneo prednost Tobdžijama, Aleks Lakazet u 21. sa bele tačke povisio na 2:0, da bi velikih i zasluženih 3:0 doneo Bukajo Saka posle sjajnog prodora i preciznog udarca.

Time se završila ovogdišnja bajka češkog šampiona koji je poslednjih dana zbog rasizma svog fudbalera Kudele dospeo na loš glas u evrospkom fudbalu, a tačku na ubedljivih 4:0 za Arsenal stavio je Aleks Lakazet drugim golom na meču u 77. minutu.

Pored Slavijine, završila se i bajka Dinama iz Zagreba koji je lako položio oružje u Viljarealu (2:1). Držali su se Zagrepčani pola sata na čluvenom El Madrigalu, ali su onda Pako Alkaser u 36. i Đerar Moreno u 43. doneli Žutoj podmornici velikih 3:0 u ukupnom skoru.

Sve što su gosti uradili na ovom meču bila je lepa akcija Zagrepčana i utešni pogodak na oproštaju od Lige Evrope koji je u 74. minutu postigao njihov najbolji igrač Mislav Oršić.

 

Dakle, u polufinalu Lige Evrope čiji se prvi mečevi igraju 29. aprila sastaće se Arsenal - Viljareal i Mančester Junajted - Roma.

ROMA - AJAKS 1:1 (0:0) (prvi meč 2:1)

 

MANČESTER JUNAJTED - GRANADA 2:0 (1:0) (prvi meč 2:0)

 

VILJAREAL - DINAMO ZAGREB 2:1 (2:0) (prvi meč 1:0)

 

SLAVIJA PRAG - ARSENAL 0:4 (0:3) (prvi meć 1:1)

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zuta podmornica

    15. april 2021 | 22:06

    zavila u crno zagrepcane

  • Laganeze

    15. april 2021 | 21:51

    Isprase Totenhem a ispase iz cipela od Vilareala

  • Joco

    15. april 2021 | 21:47

    Krađa u Villarrealu, ofsajd kao suza, Var izmišlja nekakve linije i priznaje gol za 1:0. Smešno šta se radi ovim favoritima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA