≫ 

Obamejanga pokosila bolest koju je doneo iz Afrike, ali nije korona, danima je u bolnici

Gabonac se opravlja posle reprezentativnog izleta

  • 2
Auba, Aubameyang Pierre-Emerick Foto: Instagram/auba

Nije korona virus, od koje danas strahuju milioni, ali je još gora stvar zadesila napadača Arsenala Pjer- Emerika Obamejanga, jer je pokupio malariju tokom reprezentativnog izleta sa Gabonom.

Obamejanga je pokosila opasna bolest, toliko da je danima u bolnici i kako kaže, nije se prethodnih dana uopšte osećao najbolje. Sada je dobro, javio se i na instagram da ne brinu navijači, i najavio skori povratak na teren.

- Hej ljudi, hvala za sve poruke i pozive. Nažalost, pokupio sam malariju dok sam bio sa reprezentacijom u Gabonu pre par nedelja. Proveo sam nekoliko dana u bolnici ove nedelje, ali se već osećam bolje iz dana u dan, zahvaljujući sjajnim lekarima koji su ustanovili bolest i brzo reagovali. Nisam se baš najbolje osećao poslednjih dana, ali se vraćam jači nego ikad uskoro! Gledaću moje saigrače večeras, veliki meč za nas - aludirao je na revanš meč 1/4 finala Lige Evrope Slavija - Arsenal.

Malarija je zarazna bolest čiji je uzročnik plazmodijum, parazitska protoza koju u krvotok zaraženog ugrizom prenose ženke komaraca. U svetu se godišnje malarijom zarazi 300-350 miliona ljudi, od čega 1.3 miliona umre.

Video: Preživeli su najteže bolesti i vratili se sportu: Suprotstavili se najgorim demonima i pobedili ih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA