≫ 

Da li će i posle ove slike Česi biti na udaru? Dok igrači Arsenala kleče, fudbaleri Slavije stoje

Češki tim u žiži jer je fudbaler toga tima Ondrej Kudela zaradio deset mečeva suspenzije zbog navodnog rasizma u meču prethodnog kola sa Rendžersima

  • 7
Slavija Prag Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Slavije i Arsenala igraju revanš meč 1/4 finala Lige Evrope u Pragu samo dan pošto je UEFA izrekla drakonsku kaznu igraču češkog tima Ondreju Kudeli zbog rasističkog ispada na meču prethodne runde sa Randžersom. UEFA je protumačila da je Kudela tada uvredio Glena Kamaru zbog boje kože, iako je bilo nemoguće utvrditi šta mu je rekao.

Zbog kazne UEFA Kudeli reagovao je čak i vrh Češke, a iz kabineta predsednika države poslato je pismo disciplinskoj komisiji Evropske fudbalske federacije prilično kritičke sadržine.

Upravo je zbog svih ovih događaja meč u Pragu, tačnije sam početak, bio posebno interesantan zbog toga što su igrači Arsenala klečali pre prvog zvižduka sudije, a njihovi rivali nisu, već su zagrljeni stajali naspram Lakazeta i ostatka ekipe Mikela Artete.

Mnogima je ova slika poslužila kao povod da opet osumnjiče Čehe da kontriraju borbi protiv rasizma, samo zato što igrači Arsenala i kleče naspram njih, što ovi inače i dalje rade pre početka svakog meča i time se solidarišu sa globalnom inicijativom "Black lives matter"

Fudbaleri Arsenala su inače rešili pitanje pobednika i prolaska u polufinale sa tri bza gola u prvom poluvremenu.

Arsenal Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA