Džeko ušao u istoriju: Samo tri fudbalera u Italiji uz njega su dala 30 ili više golova u LŠ i LE

Bosanski fudbaler će uz svojevrsno lično priznanje večeras slaviti i prolazak u polufinale Lige Evrope

  • 3
Edin Džeko

Foto: Tanjug/AP

Uspela je Roma da preskoči prepreku u vidu Ajaksa u četvrtfinalu Lige Evrope. Nije večeras sve išlo tako glatko, Holanđani su dugo imali minimalnu prednost, bili na korak od toga da dođu do potpunog preokreta, ali je Edin Džeko sprečio poraz i doneo prolazak italijanskom timu.

Roma će se u polufinalu sastati sa ekipom Mančester junajteda, dok će drugi par činiti ekipe Arsenala i Viljareala. Italijanska ekipa će preko Lige Evrope tražiti put ka Ligi šampiona, a ako i u narednoj fazi budu imali raspoloženog Edina Džeka, neće morati da brinu.

Naime, bosanski fudbaler je večeras ušao u istoriju time što je postao tek četvrti fudbaler iz neke italijanske ekipe koji je postigao 30 golova u Ligi Evrope ili Ligi šampiona zajedno. Naravno, Džeko se nalazi na koti od tačno 30 pogodaka, a ispred njega su Andrej Ševčenko sa 33 gola, potom Filipo Inzagi sa još tri više, dok prvo mesto neprikosnoveno drži Alesandro Del Pjero sa 46 pogodaka.

 

Naravno, Džeko ima još vremena da stigne svoje takmace, realno gledano Ševčenka u slučaju prolaska u finale možda može da stigne i ove sezone. Svakako vredi obratiti pažnju na ovu trku, ali bez obzira na sve, bosanski fudbaler je uradio veliku stvar.

Video: Stanojević o Bajbeku i problemima koje im stvara: Neće igrati, povraćao je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA