Poznati advokat: Lukić branio Srbiju od NATO, a Vidić i Matić nisu bili ni predsednici kućnog saveta

Savetnik ministra Vulina smatra da je Vladan Lukić idealno rešenje za predsednika FSS

  • 17
Vladan Lukić Vladan Lukić (desno), u društvu Den Tane i Gordana Petrića Foto: MN Press

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji i stanju u državi, poznati advokat Svetozar Vujačić, gostujući na televiziji "Hepi", dotakao se i izbora za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Vujačić, koji je inače i savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, javno je poručio da je najbolji kandidat za to mesto Vladan Lukić, nekadašnji fudbaler i predsednik Crvene zvezde. Objasnio je i zašto:

- Mi smo poznati po tome što izmišljamo toplu vodu kada su kadrovi u pitanju. Nama je svako sa stane bolji nego naši ljudi. Evo, daću vam jedan primer. Mi sada imamo aktuelnu situaciju oko predsednika FSS. I tu se sada javljaju kandidati. Vidić, Matić i tako dalje. Jedan od kandidata je i Vladan Lukić, proslavljeni fudbaler Crvene zvezde i predsednik tog kluba - rekao je Vujačić i dodao:

- Dakle, predsednik jednog velikog sistema. I patriota koji je 1999. godine na svoju štetu raskinuo ugovor sa Mecom. Iako je imao porodicu tada. Došao je u Sopot, jer je tu njegova kuća, i sutradan je otišao na ratište sa uniformom i ostao do kraja bombardovanja. Taj visokopatriotski čin može da uradi samo čovek koji voli Srbiju.

Nastavio je Vujačić da razlaže svoje mišljenje.

- I sad mi se prepiremo da li treba da dođu Vidić i Matić koji su za to vreme komforno živeli i koji sada žive u inostranstvu. I kojima Srbija nije u srcu koliko je Vladanu Lukiću. Oni su bili izvanredni fudbaleri, i Matić i Vidić. Ali oni nikada nisu bili ni predsednici kućnog saveta. Ne znaju organizaciju, ne znaju da upravljaju. Lukić je bio predsednik Zvezde. Mi nekad radimo protvi samih sebe. Šta će nama bolji kandidat od Lukića koji ima sve ove atribute - podvukao je Vujačić.

Svetozar Vujačić Svetozar Vujačić Printskrin: TV Happy

Osim što je bio predsednik Zvezde u najtežem trenutku, od 2009. do 2012. godine, Lukić je pre dolaska na Marakanu bio i predsednik FS Beograda. Ostaće upamćen i po tome što je u Zvezdu doveo Gasprom za generalnog sponzora.

U dobrim odnosima je sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, s kojim je svojevremeno delio i svlačionicu, a zbog navedenog patriotizma idealno se uklapa i u Piksijevu filozofiju koju je nekoliko puta apostrofirao i podvukao da igrači i svi u taboru Orlova imaju samo jedanu zemlju, grb i zastavu i da moraju da osećaju pripadnost domovini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Реално

    16. april 2021 | 10:59

    Колико су година имали Видић и Матић????!!!!Свашта има од људи...

  • Hogar

    16. april 2021 | 10:53

    Sramno, bedno, nisko

  • Delija

    16. april 2021 | 12:52

    Kakav ministar MUP~a takav i savetnik! Koji crni Lukic pa zamalo da ugasi Zvezdu ne ni slucajno takvog lika na celo saveza... Naj bolja opcija Vidic covek bez mrlje u zivotu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA