≫ 

"FSS nas kaznio bez ijednog dokaza, idemo u rat ako treba": Iz Borca ogorčeni presudom za nameštanje

"Kad nameštate utakmice, to je stvar za tužilaštvo. Mora da se pokrene istraga, da se uzmu izjave, a toga nema. Hajde da idemo u zatvor ako smo nameštali. Ili da idu u zatvor oni koji su napravili ovo "da smo mi uradili", poručuje sportski direktor Čačana Vladimir Stanisavljević

  • 5
vladimir stanisavljević Foto: MN Press

Vladimir Stanisavljević, sportski direktor FK Borac 1926 iz Čačka, prokomentarisao je za TV Nova S kaznu FSS-a zbog nameštanja utakmica. Podsetimo, FSS je kaznio Borac oduzimanjem šest bodova uz novčanu kaznu od 4.000.000 dinara zbog meča protiv Železničara iz Pančeva, a iz istog razloga je kažnjena i Jagodina, uz isti broj bodova i veću novčanu globu (6.000.000).

Posle presude, iz tabora Čačana stižu najave da će bojkotovati narednu utakmicu koju igraju sa Radničkim iz Kragujevca, a sportski direktor kluba Stanisavljević je najavio kontraudar na odluku FSS-a koji je nazvao sektom.

- Znate kako, to je jedan zatvoren sistem, a oni treba da budu servis građana i klubova. Servis igrača, svih ljudi, ovo su uradili kao neka sekta, ovo je šokantna vest, sramna odluka, imamo jednu neprospavanu noć iza nas. Pogođeni smo nepravdom, na nezakonit način je sve ovo urađeno, čak smo iz medija saznali za kaznu. Kao što znate, oni su bili oštri, bićemo i mi da isteramo pravdu na videlo. Kazna je na nezakonit način doneta, ljudi se ne krste, ovo je paganski običaj, sektaški, mi smo ispali žrtveno jagnje. Za celu priču - naveo je Stanisavljević u uključenju iz Čačka, u „Probudi se“, u jutarnjem programu na TV Nova S, prenosi moravainfo.rs.

- Najgore je što nema činjeničnog stanja, nisu izvedeni nikakvi dokazi, nema istrage, nisu uzete izjave igračima, sudijama, nema izjave sudijske komisije, nisu utvrdili nikakve nepravilnosti, nisu uzeli izjave trenerske komisije, organizacije, nije uzeta izjava ozbiljne figure ove utakmice, delegata, bivšeg sudije koji isto nije utvrdio bilo kakve nepravilnosti na utakmici. Ispali smo žrtveno jagnje, tako neće moći - istakao je on.

Stanisavljević ističe i da Borac ne planira da se bori preko FSS.

- Drugostepeni organ ove države… Kadija te tuži, kadija ti sudi, u ovom sistemu FSS se ne osećamo krivima, pomilovanje nećemo tražiti sigurno. Ovo nije udar na igrače, klub, ovo je udar na ličnosti, ovo je za tužilaštvo u bilo kojoj zemlji, socijalističkoj, demokratskoj, autokratsko, kapitalističko… - u dahu priča Stanisavljević.

- Kad nameštate utakmice, to je stvar za tužilaštvo. Mora da se pokrene istraga, da se uzmu izjave, a toga nema. Hajde da idemo u zatvor ako smo nameštali. Ili da idu u zatvor oni koji su napravili ovo "da smo mi uradili". Skretanje je teme sa 1X2 lige gde pet ili šest puta padaju kvote, igra se kako se igra. Našli su nas da budemo žrtveno jagnje, nećemo se ni baviti drugostepenim organom. Idemo na drugu instancu, a takmičenje nećemo nastaviti sigurno. Ovo je školski primer kad nekog hoćete da izbacite iz lige. A treba da se žalimo drugostepenom organu, koji nas je 2018. izbacio iz lige kad smo bili u velikom problemu. Verovatno ćemo ići u Strazbur, vode se pregovori sa advokatskom kancelarijom, nećemo nastaviti takmičenje sigurno. Ovako ne može, bez dokaza, činjenica. Tužilaštvo postoji, nameštanje je krivično delo. Ako smo krivi, treba da idemo u zatvor. Oni glume sud, boga, kralja, to su fudbalski profiteri. Ljuti smo i tako neće moći. Ne treba ni sudski, motka treba za ovo.

Stanisavljević ne vidi budućnost kluba.

- Budućnost je nikakva, finansijska je kriza, krenuli smo ambiciozno, krenuli smo sa mlađim kategorijama, Čačak je fudbalski grad koji zaslužuje više, vraćeni su bivši igrači, legende kluba, kriminal menadžerski je sklonjen. Ne želim više da radim u fudbalu, ja sam besan, posvetiću narednih nekoliko godina tome da skinem ljagu sa imena ovih igrača. Nećemo pregovore sa Savezom, samo nam je Matijašević jednom pomogao u krizi, ostalo ne komentarišem. Saplitanje, školski primer. U Prvoj ligi pre dve godine kaznili su dva kluba, oni su klimnuli glavom i nastavili takmičenje. Znate kakvo je tvrdo političko jezgro to Pančevo, za nas je stranka fudbal, nama je juče fudbal ugašen, meni, igračima, štabu. Ići ćemo u rat ako treba - zaključio je Vladimir Stanisavljević za TV Nova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    16. april 2021 | 17:26

    SRAM vas bilo, kažnjavate nebitne klubove a NAJVEĆE KRIVCE, ZVEZDU, VOJVODINU I RADNIČKI, nikom ništa.

  • Milos

    16. april 2021 | 13:32

    Isplatite igrace pa onda ratujte.Vas je trebalo ugasiti odavno

  • Mire

    16. april 2021 | 15:32

    Fss kriminalna organizacija ! Orgijanje zagarantovano . Zasto nekazne zvezdu , Partizan , vojvodinu , radnički Niš ? Ako neko namešta utakmice i rezultate to su ova 4 kluba . Na njih nesme niko da uperi prstom . Kakva Fifa i Uefa ! Utakmica LŠ Bešiktaš - Liverpool uplaćeno više miliona dolara da će biti 5+ golova tada je liverpool pobedio 7-1 ili 7 - 0 povratna utakmici isto je uplaćeno 5+ golova liverpool je pobedi činimi se sa 5:1 Niko ih nije kaznio a kod naa se sudi po naredjenju i takodje se po naredjenju uzimaju bodovi . Setimo se Partizan je bio za VAR a 35 klubova NE po naredjenju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA