≫ 

Ko o čemu, Englezi o rasizmu drugih, Stiven Džerard likuje kako su igrači Arsenala prkosili Česima

Šta je uopšte sporno u postupku igrača Slavije pa Englezima toliko smeta?

  • 7
slavija prag Foto: twitter/btsportfootball

Englezi, ne samo navijači Arsenala, sa posebnim zadovoljstvom su proslavili pobedu londonskog tima nad Slavijom od 4:0 u revanšu 1/4 finala Lige Evrope, jer je savladan rival koji "u svojim redovima gaji rasiste". Ovde mislimo na kaznu koju je UEFA izrekla fudbaleru češkog tima Ondreju Kudeli zbog vređanja igrača Rendžersa Glena Kamare u prethodnoj rundi.

Kudela je rigorozno suspendovan, na deset mečeva, iako nije dokazano šta je tačno rekao tamnoputom Fincu kada mu je prišao, a kaznu je dobio i Kamara zbog kasnijeg napada na protivnika.

Englezi su upravo zbog svega navedenog, kao istaknuti borci protiv rasizma, ali samo kada se on desi van njihove zemlje, sa velikim zanimanjem pratili novi sudar "ozloglašenog" češkog tima i još jednog njihovog, i odmah su se prenerazili: fudbaleri Slavije nisu klečali kao igrači Arsenala pre starta utakmice. Jasno, za Engleze je to bio znak da su Česi time poslali poruku da oni nisu za borbu protiv rasizma.

Medijska lavina je krenula istog momenta, a nastavila se dan kasnije u gotovo svim medijima na Ostrvu.

Englezi u ovoj priči posebno ističu kapitena Arsenala Aleksandra Lakazeta jer je on bio najbliži igračima Slavije pre starta meča, gotovo im prkosio svojim klečanjem, pa su ga doslovce preksrtili u heroja otpora prema "zlim belcima".

O svim ovim dešavanjima pričao je i Stiven Džerard čiji je tim ispao od Slavije kada se i desio rasistički incident. Bio je presrećan zbog pobede Arsenala, ali i zbog ponašanja igrača gostiju neposredno pre utakmice.

- Svidelo mi se sve na utakmici, i Arsenalova igra, i njihov stav. Oduševilo me je kako su se poneli pre samog početka, za vreme meča i posle. Siguran sam da se i Glenu (Kamari) sve to svidelo, i stvarno sam bio ponosan na sve što je Arsenal uradio tamo - rekao je Džerard.

Pomenimo ovde i to da je vrh Češke države, kabinet predsednika Zemana, poslao oštro pismo Disciplinskoj komisiji UEFA na odluku o kazni za Kudelu i čvrsto stao uz igrača Slavije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Laza

    16. april 2021 | 15:28

    Najveći kolonisti i robovlasnici, uz Belgijance i Holanđane, sada pokušavaju da izigravaju najveće humaniste i borce za ljudska prava, FUJ!

  • Weah

    16. april 2021 | 22:27

    Ceska,Slovacka,Poljska,Rusija,Ukrajina,Rumunija,Madjarska,Srbija pa cak i Hrvatska-poslednja linija odbrane pravih evropskih vrednosti i same evroope-100% tacno !!!

  • Putin R.S

    17. april 2021 | 00:41

    Rasisti, a imaju crnce u timu. Bolesni engleski sovinizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA