≫ 

Partizanov lud preokret u Šapcu: Gubio od 2. minuta, pa teškom mukom "probio" Zvezdinog golmana

Briljirao je Miloš Gordić, čuvar mreže Mačve, koji je na pozajmici sa Marakane, ali je na kraju ipak primio dva gola, što je bilo dovoljno za slavlje crno-belih

  • 45
FK Partizan FK Mačva Foto: partizan.rs

Fudbaleri Partizana zabeležili su pobedu u Šapcu protiv Mačve od 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije! Bio je ovo lud meč u kojem je viđen tempo koji je bio iznad proseka za srpski fudbal, naročito u prvom poluvremenu.

Bilo je golova na obe strane, a moglo je da ih bude još, posebno u golu Mačve, čiji je gol fantastično čuvao Miloš Gordić, koji je svojim odbranama sprečio bar pet čistih golova crno-belih.

Na kraju su crno-beli golovima Takume Asana i Lazara Markovića uspeli da preokrenu rezultat i da Partizanu donesu 80. bod na tabeli, pa je sada zaostatak za Zvezdom devet bodova, s tim da crveno-beli igraju svoj meč protiv Radnika u subotu od 19 časova.

FK MAČVA - FK PARTIZAN 1:2 (1:1)

(Knežević 3 - Asano 43, Marković 56)

Mačva: Gordić - Pejović (Jovanović 67), M. Mijailović, Trimanović, Subotić - O. Mijailović (Tripković 67), Knežević - Sladojević (Obrovac 77), Adamović, Ćirković - Đoković.

Partizan: Stojković - Miljković, Vujačić, Ostojić, U, rošević - Zdjelar, Pavlović (Jojić 72), Natho (Jović 62), Asano (Stevanović 46), L. Marković (Suma 62) - Štulić (Holender 46)

Mačva je povela već u 2. minutu preko 18-godišnjeg Branislava Kneževića, koji je izašao sam pred Stojkovića i preciznim udarcem poslao loptu iza njegovih leđa.

Video: Neverovatne odbrane Stojkovića kojim je sprečio šokantno vođstvo Mačve od 2:0

Usledila je neverovatna ofanziva Partizana i prava kanonada pred golom Miloša Gordića, čuvara mreže Mačve, koji je na pozajmici iz Crvene zvezde. Gordić je imao seriju neverovatnih odbrana, a zicere su promašivali Lazar Marković, Nikola Štulić, Takuma Asano...

Imao je čak 6 čistih odbranjenih zicera golman Mačve, a posle jedne odbrane se otvorila i sjajna kontra za domaći tim, pa je strelac prvog gola Knežević imao priliku da se proslavi. Izašao je jedan na jedan sa Stojkovićem, ali je golman Partizana u dva navrata sjajno reagovao i nije dozvolio mladom napadaču da ga matira i po drugi put.

Nastavio je Partizan da napada, a Gordić je konačno poklekao u 43. minutu, kada je posle prodora Miljkovića, koji je delovao nezgrapno, ali na kraju uspeo da doturi loptu od Asana, koji iz ovako povoljne šanse nije propustio priliku da postigne svoj 18. gol ove sezone i nastavi poteru za Milanom Makarićem na prvom mestu liste strelaca koji ih ima 20.

Video: Ludo 1. poluvreme u Šapcu: Partizanu golman Zvezde odbranio 6 zicera, Asano ipak izjednačio

Nerešenim rezultatom je završeno prvo poluvreme, a već na startu drugog Stanojević je u igru ubacio Holendera i Stevanovića umesto Štulića i Asana.

Partizan je nastavio sa inicijativom i u 56. minutu je uspeo da slomi otpor Mačve. Natho je sjajnom loptom "koja je imala oči" uposlio Lazara Markovića u srce kaznenog prostora i stvorio mu šansu 1 na 1! Marković je fintirao lažnjakom Gordića, a zatim preciznim udarcem poslao loptu kroz nekoliko igrača Mačve koji su pokušali da izblokiraju šut za 2:1.

Nakon toga je Stanojević izvršio još dve izmene, u igru su ušli Jović i Suma, a upravo Suma je u 70. minutu imao veliku šansu da reši meč, izašao je jedan na jedan sa Gordićem, ali je veoma loše šutirao i poslao loptu pored gola.

Pet minuta kasnije i Stevanović je imao priliku da reši sve dileme, ali je i on promašio, a Stanojević ga je kritikovao posle te situacije i dobacio sa klupe da je trebalo da uposli saigrače koji su bili u boljoj situaciji.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih situacija pred oba gola i Partizan je rutinski sačuvao prednost.

- Imali smo opet dosta šansi, momci stalno napadaju, igramo brzo, napadamo, zadovoljan sam - rekao je kratko trener Partizana Aleksandar Stanojević posle meča.

Partizanu sada sledi polufinale Kupa protiv Vojvodine u Novom Sadu u sredu 21. aprila od 19.05.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA