≫ 

Liga šampiona u novom formatu? Biće slična sa NBA, uvode se divizije, 100 mečeva više u sezoni

Videćemo da li će ova ideja zaživeti

  • 5
Pehar Lige šampiona Foto: Shutterstock

Na sastanku Izvršnog komiteta UEFA u ponedeljak bi trebalo da bude doneta odluka o potpuno novom načinu odvijanja Lige šampiona.

Prema predlogu, od sezone 2024/2025 više ne bi trebalo da bude nadmetanja po grupama, što je sada slučaj, kada se 32 ekipe rasporedi u četvoročlane grupe, već da postoji jedna liga od 36 klubova, ali... ne bi baš svako sa svakim igrao, već je sistem prilično nov za međunarodna nadmetanja.

Sto mečeva više, igra se i četvrtkom!

Ako se predlog usvoji, svi učesnici novog formata Lige šampiona bi na žrebu bili podeljeni u četiri "divizije", po jačini, a onda bi se određivalo s kojim će to rivalima u prvoj fazi ovog novog takmičenja igrati ukupno deset utakmica, po pet "kod kuće" i u gostima.

Na primer, najjači timovi Evrope će igrati dva meča protiv rivala iz najjače divizije, tri protiv suparnika iz druge po snazi, tri protiv timova iz trećeg "šešira", a dva protiv onih iz najslabijeg.

Zbog većeg broja utakmica (180 umesto 96 sadašnjih u uvodnoj fazi, odnosno čak 225 po novom sistemu takmičenja, od početka do finala), igraće se ne samo utorkom i sredom, već i četvrtkom.

Kada se odigra pomenutih deset kola, osam najboljih timova prolazi direktno u osminu finala, a timovi koji su od 9. do 24. mesta na tabeli razigravaće u svojevrsnom baražu - ko će da nastavi takmičenje u nokaut fazi, a ko to ispada zajedno s onih 12 najlošijih uz uvodnog dela Lige šampiona.

Video: Haos na ulicama: Besni navijači PSŽ-a pravili štetu po gradu, palili kola, tukli se sa policijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    17. april 2021 | 09:06

    Невиђена глупост! Уништавање фудбала, зарад проклетог новца. Ђавоље игре.

  • baba smilja iz darosave

    17. april 2021 | 07:21

    znaci regularna sezona nece biti za gledanje.teka kad pocne plejof bice zanimljivo

  • Salvatore

    17. april 2021 | 07:21

    Samo pare, pare, pare... Ljudi su mašine pa će moći tolilo utakmica odigrati plus šampionat plus kup... A sta tek za Engleze reci šampionat fa kup liga kup plzs Evropa... Aj da vidimo i to čudo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA