"Ako smo krivi, idemo u zatvor, ako nismo – idu nalogodavci": Borac sigurno pravdu traži u Strazburu

Čačani povrh svega ističu da će pravdu sada sigurno potražiti u Strazburu, a takmičenje ne planiraju da nastave dok se situacija ne razreši

  • 5
vladimir stanisavljević Foto: MN Press

Bura oko potencijalno nameštenih utakmica u dva najviša ranga u Srbiji ne planira da se stiša. Nakon što je Fudbalski savez kaznio Borac i Jagodinu oduzimanjem po šest bodova u Prvoj ligi Srbije i ogromnom novčanom kaznom, Čačani su odučili da odu korak dalje i da preuzmu stvar u svoje ruke, jer smatraju da su potpuno neopravdano kažnjeni.

Uz to Železničar iz Pančeva, protiv kojeg je Borac igrao i izgubio zbog pomalo kontroverzno dosuđenog penala (1:0) nije kažnjen. Šef stručnog štaba Čačana, Vladimir Stanisavljević ističe da nema nikakvih činjenica i dokaza da je pomenuta utakmica nameštena, već da su nadežni odabrali da upravo oni budu žrtvena jagnjad, što je izjavio još tokom jučerašnjeg dana.

- Ovde je najveći problem što činjenično stanje nije izvedeno, ovo je totalno nezakonito, nisu izvedeni nikakvi dokazi. Kada se desi ovako nešto, mora da se sasluša sudija sa utakmice, igrači... Trenerska komisija i sudijska strukovna organizacija su pregledale utakmicu i nisu našle ništa sumnjivo – rekao je šef stručnog štaba Borca.

On je dodao da je tužilaštvo to koje mora da se umeša u čitav slučaj, ako je utakmica nameštena. Mora da se pokrene istraga, da se uzmu izjave, jer je to između ostalog krivično delo, a istaga u ovom slučaju prema njegovim rečima nije ni sprovedena.

- Ako smo krivi, mi idemo u zatvor, ako nismo krivi, ići će u zatvor oni koji su nalogodavci ovoga – rekao je Stanisavljević.

On tu ne staje već u današnjoj izjavi tvrdi da će se Borac sigurno obratiti Sportskom sudu u Lozani, a pravdu će potražiti i u Strazburu, jer Čačani smatraju da je ovo klasičan slučaj koji se dešava kada neki klub želi samo da se izbaci iz lige.

- Sigurno ćemo se obratiti Strazburu i Sportskom sudu u Lozani. Takmičenje verovatno nećemo ni da nastavimo ili ćemo da nastavimo samo na način na koji mi to hoćemo. Savez je pokazao da nas ne poštuje, a mi ćemo sada pokazati koliko mi poštujemo njih – rekao je Stanisavljević.

Video: Utisci posle meča: Oba trenera kažu da su imali previše propuštenih šansi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VERO

    17. april 2021 | 13:03

    Pravi krivci FSS i sudiska organizacija. Oni su kancer fudbala. Budimo realni i iskreni.

  • 25

    17. april 2021 | 13:22

    Da bre, vazi, kaznili su vas bez razloga, 😂

  • 034pfc

    17. april 2021 | 19:34

    Najlakše udariti po malim klubovima ,mislim niskobudzetnim zvezda,partizan to treba kažnjavati i vratiti fudbal Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA