≫ 

Vest Hem sapleten u borbi za Ligu šampiona: Njukasl s igračem više kaznio početničke greške Čekićara

Velika pobeda za tim sa severa Engleske - 3:2 (2:0)

  • 0
Njukasl - Vest Hem Foto: Tanjug/AP

Vest Hem je izgubio ovog popodneva na severu Engleske dragocena tri boda u nameri da se domogne istorijskog plasmana u Ligu šampiona. Čekićari su zaustavljeni posle dve vezane pobede od strane Njukasla koji je slavio u sjajnom meču sa 3:2.

Loše prvo poluvreme ispostaviće se na kraju kao kobno po učinak gostiju iz Londona. Em, što nisu uspeli da nametnu svoj ritam, em što su grešili, konkretno štoper Krejg Douson koji je napravio dva glupa oštra faula posle kojih je isključen.

Gosti su ostali sa desetoricom u 36. minutu u trenutku kada je Isa Diop postigao autogol, a samo pet minuta kasnije Njukasl je stigao do dva gola posle velike greške golmana Fabijanskog koji je ispustio loptu posle kornera pravo na nogu napadaču domaćih Žoelintonu.

Iako desetkovani, gosti su bili mnogo bolji u drugom poluvremenu, a kako je meč odmicao tako je i odbrana Njuksla popuštala.

Džerod Boven je 73. minutu sjajnim centaršutem omogućio Diopu da se iskupi za onaj autogol, a samo šest minuta kasnije, posle igranja rukom štopera domaćih Klarka u svom šesnaestercu, Čekićari su dobili i penal koji je realizovao Džesi Lingard za 2:2 u 80. minutu.

Ipak, samo što je lopta krenula s centra, još jedan sjajan napad Njuksla, Met Riči je idealno centirao sa leve strane, a rezervista Džo Vilok samo dva minuta od ulaska u igru glavom postavio konačnih 3:2.

Pobeda koja Njukaslu skoro pa garantuje opstanak u Premijer ligi posle turbulentne sezone, dok Vest Hem može u ovom kolu da izgubi četvrto mesto i Ligu šampiona ukoliko Čelsi i Liverpul zabeleže pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA