≫ 

Nova srpska fudbalska sramota: Čačani sa sedmoricom u Kragujevcu, meč završen u 12. minutu

Borac je ovako odgovorio na kaznu FSS-a za nameštanje utakmice

  • 18
FK Borac Čačak

Foto: Prva liga Srbije , Printskrin: Youtube/Prva liga srbija

Fudbalski klub Borac iz Čačka, koji je FSS nedavno žestoko kaznio zbog nameštanja utakmice sa pančevačkim Železničarom, iz revolta je izveo sedmoricu igrača na meč sa Radničkim iz Kragujevca u okviru Prve lige srbije. Ovaj duel je inače počeo u 16:00 sati, tačnije sa malim zakašnjenjem, a posle nekoliko minuta je i prekinut, jer se igrač gostiju Stefan Bojović povredio, pa je sudija Danilo Jerinić morao da okonča utakmicu.

 

Kao što je poznato, prema pravilima fudbala utakmica se može odigrati ukoliko jedna od ekipa ima najmanje sedmoricu igrača na terenu, a to je upravo i bio cilj Čačana - da obesmisle utakmicu, takmičenje i organizaciju, a ujedno izbegnu novu drakonsku kaznu disciplinaca FSS. 

Ovako nešto je i najavljivao sportski direktor i trener ekipe Vladimir Stanisavljević revoltiran kaznom Fudbalskog saveza Srbije, isprva je čak rekao da ekipa neće ni putovati na utakmicu, ali su u međuvremenu Čačani odlučili da odu na meč i da se narugaju fudbalskim ocima Srbije tako što je samo sedmorica igrača izašla na teren "Čika Dače".

I to je tek prvi korak u iskazivanju bunta prema čelnicima lige.

Prema rečima Stanisavljevića, FSS je napravio lakrdiju drakonskim kažnjavanjem Borca.

- Ali svi će videti kakvu ćemo mi lakrdiju sada da napravimo kada ekipe najvećih svetskih medija budu prenosili ono što ćemo mi uraditi na gostovanju u Kragujevcu ili na nekim narednim utakmicama. Neka nas kazne sa oduzimanjem još bodova, neka nas vode u zatvor, ja sam spreman. Mi putujemo u Kragujevac, ali ćemona terenu svima poslati jasnu poruku – najavio je sportski direktor i trener Čačana dan pre meča.

- Nećemo se takmičiti, imaćemo akademiju fudbala, radićemo sa decom, na terenu će igrati ljudi sa stomacima, igraćemo beton ligu dok ne budemo dobili na sudu, a dobićemo sigurno za godinu, dve dana. Onda ćemo ojačati, pa ćemo videti ko će tada biti u FSS – zaključio je prkosno Vladimir Stanisavljević.

Podsetimo da je osim Borca, kaznu zaradila i Jagodina, takođe zbog neregularnog meča sa Trajalom, a ne nameštanja kako je to precizirao Komesar za integritet takmičenja u FSS, Svetislav Đurović. "Ćurani" su sankcionisani oduzimanjem šest bodova i kaznom od šest miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    17. april 2021 | 16:41

    Bravo!!! Dosta je vise sramote FSS-a!!!

  • Kiza i Komina

    17. april 2021 | 16:41

    Bravo Čačani. Da moj Partizan ima obraz uradio bi nešto slično i tako pokazao revolt prema korumpiranom i zvezdaškom savezu.

  • .

    17. april 2021 | 17:33

    Tako i treba, svi nameštaju, a samo njih kažnjavaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA