≫ 

Norič slavi, a još nije ni igrao: Kanarinci se vraćaju u Premijer ligu posle godinu dana pauze!

Za sve je zaslužan kiks Svonsija protiv poslednjeplasiranog Vajkomba, čime je matematički sve rešeno

  • 1
Norič - Mančester Junajted Foto AP/Tanjug

Gotovo je – Norič će naredne sezone ponovo biti u Premijer ligi! Iako još nisu odigrali svoj meč protiv Bornmuta večeras, Kanarinci i svi njihovi navijači mogu polako da slave i otvaraju šampanjac, pošto su stekli nenadoknadivu prednost u odnosu na trećeplasirani Svonsi, koji je ovog popodneva kiksnuo protiv Vajkomba. Do kraja im preostaje samo da se bore za šampionski pehar.

Podsetimo, Norič je prošle sezone ispao iz Premijeršipa, ali će se tamo naći već naredne i pokušaće ovoga puta da izbegne novu selidbu u niži rang takmičenja. Ovo im je bila treća promocija u poslednjih šest godina, pa sada valjda imaju dovoljno iskustva oko toga kako se izbegavaju zadnje tri pozicije na tabeli.

Inače, Kanarinci su klub koji se najviše puta selio iz Čempionšipa u Premijer ligu. Ovo im je bio ukupno peti put od osnivanja takmičenja kako to čine.

Sve u svemu, Svonsi je danas odigrao 2:2 sa poslednjeplasiranim Vikombom, koji se sada već izvesno seli u treći rang, dok će istu sudbinu pokušati da izbegnu Šefild Venzdej i Roterham, koji ima najviše šansi za tako nešto, jer ima tri meča manje i četiri boda zaostatka u odnosu na Derbi Kaunti.

Sa druge strane, Norič je prvi sa 90 bodova i utakmicom manje u odnosu na Votford, pa bi pobedom večeras protiv Bornmuta prišao na samo bod od pehara. Vrlo izvesno je da će Stršljenovi sa njima u Premijer ligu, pošto imaju šest bodova zalihe u odnosu na ostale pratioce na četiri kola pred kraj.

U plej-ofu će se najverovatnije naći Svonsi, Brentford, Bornmut i Barnsli, dok je Reding koji vodi Veljko Paunović posustao u završnici sezone i moraće da uz svoje pobede računa na kikseve drugih rivala, kako bi istopio četiri poena zaostatka.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Utisci posle meča: Oba trenera kažu da su imali previše propuštenih šansi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    17. april 2021 | 17:38

    strasni centarfor mitrovic posle godinu dana pauze vraca se u drugu ligu gde mu je i mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA