≫ 

Kostić i Jović totalno podbacili u Menhengladbahu, Bajernov tinejdžer sam pobedio Volfzburg

Ajntraht doživeo ubedljiv poraz u borbi za LŠ, Bajern s pola gasa do +7 u šampionskoj trci

  • 0
Luka Jović, Filip Kostić, FK Ajntraht Frankfurt

Foto: AP/Tanjug

Umorni Bajern je uspeo da slavi u Volfzburgu u šarenom sastavu sa 3:2 i približi se novoj šampionskoj tituli.

Bavarci imaju trenutno sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, pet kola pre kraja Bundeslige, pa će "salatara" samo biti malo izglancana i vraćena u vitirine Alijanc Arene.

Blistao je mladi Džamal Musijala (18). Sa dva gola nekadašnji junior Čelsija doneo je svom timu važnu pobedu.

Mladi vezista doneo je prednost gostima u 15. minutu, na 2:0 je povećao Erik Maksim Čupo Moting, dok je najbolji strelac Vukova Vut Veghorst smanjio rezultat u 35. Ipak, samo dva minuta kasnije Musijala je opet pogodio za 3:1.

Bajern se u drugom poluvremenu uglavnom branio (umoran od revanša sa PSŽ-om), a opasni Volfzburg je uspeo samo da ublaži poraz preko Maksimilijana Filipa u 54. minutu.

Neuspeh je ovog subotnjeg popodneva doživeo i Ajntraht koji je ubedljivo izgubio na gostovanju u Menhengladbahu od Borusije sa 4:0.

Oba srpska reprezentativca Filip Kostić i Luka Jović bili su starteri, ali se nisu proslavili.

Ajntraht su počistili sa terena golovima Matijas Ginter u 10, Jonas Hofman u 60. i Rami Bensebaini u 67. i Hanes Volf u 95. minutu, pa je trener gostiju Adiu Huter bar uvideo s kakvim će potencijalom raspolagati od leta kada bude preuzeo Menhengladbah.

Porazi Volfzburga i Ajntrahta omogućiće Borusiji iz Dortmunda da smanji razliku u trci za plasman u Ligu šampiona ukoliko pobedi Verder u nedelju popodne.

U derbiju za plasman u Ligu konferencije, Union Berlin je pobedio Štutgart sa 2:1, dok su Augzburg i Arminija iz Bilefelda odigrali meč bez golova 0:0.

Šalke je nastavio svoj put ka Cvajti još jednim ubedljivim porazom. Frajburg ih je zgromio sa čak 4:0, a velikana iz Gelzenkirhena pet kola pre kraja još samo matematika drži u igri za opstanak. U praksi je sve gotovo...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA