≫ 

Neverovatno, ali istinito: Zlatibor traži proširenje Superlige Srbije

Ekipa iz Čajetine bi da zadrži status Superligaša

  • 10
FK Zlatibor Foto: MN Press

Prethodne sezone FSS je, zbog pandemija korona virusa, proširio Superligu za četiri mesta, pa je ona umesto 16 ove sezone imala 20 klubova.

Kako se tekuća sezona bliži kraju, tako su počele i priče po kuloarima da će ove sezone umesto predviđenih šest, iz Super lige ispasti „samo“ četiri kluba.

Zvaničnih zahteva i predloga nije bilo, sve do današnjeg dana. A on je stigao iz redova jedne od ugroženih ekipa, Zlatibora, koji je poslao dopis FS Srbije, Odboru za hitna pitanja, Članovima Izvršnog odbora, kao i Zajednici klubova Super i Prve lige Srbije.

Zahtev Čajetinaca se sastoji u tome da „iz Super lige Srbije u takmičarskoj 2020/21 godini ispadnu dva poslednjeplasirana kluba, a iz Prve lige Srbije četiri poslednjeplasirana kluba“.

Zlatibor je treći odpozadi na tabeli pa bi voleo da izbegne ispadanje iz lige koja i ovako nema kvalitet za više od 12 klubova, a kamoli 16.

A sve uz napomenu da je „pandemija virusa korona nastavljena svuda u svetu i da je u toku vakcinisanje protiv ovog virusa“, da su „stadioni prazni, a navijači uskraćeni da uživaju uz svoje ljubimce, da prodaja karata ne postoji i da to dovodi do finansijskih problema“.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C

    17. april 2021 | 20:46

    Ovoj ligi ne treba vise od 10 ekipa realno gledano bilo bi mnogo zanimljivije ili bar 14 minimum

  • Dreka

    17. april 2021 | 22:04

    I partizan bi da ima play off al nema

  • Da li ste realni

    17. april 2021 | 21:31

    Tako je Zlatiborci, vratite i Slobodu taman, pa da nas bude jedno 24, kao u Čempionšipu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA