FK Proleter Novi Sad demantovao bilo kakve nagoveštaje učešća u nameštanju rezultata

Klub sa Slane Bare se oglasio saopštenjem povodom nedavnih natpisa

  • 2
FK Proleter Novi Sad Foto: MN Press

Fudbalski klub Proleter iz Novog Sada domenatovao je da je ni direktno ni indirektno nisu učestvovali u izvršenju bilo kakvog krivičnog dela, odnono da su namestili rezultat nedavne utakmice protiv Novog Pazara.

Proleter je taj meč, odgran krajem marta, izgubio rezultatom 5:o, a veliku pažnju privukle su nešto slabije reakcije odbrane Novosađana.

Međutim, na pisanja da su se njihovi igrači sklanjali pred naletima Pazaraca, iz Proletera su se oglasili saopštenjem:

- Rukovodstvo i igrači FK Proleter Novi Sad poštuju najviše sportske i moralne standarde u svom radu, i nikada ne bi sebi dozvolili učešće u bilo kakvim radnjama koje sadrže ne samo nesportske motive, već i nezakonitosti. Rukovodstvo i igrači FK Proleter Novi Sad teže najvišim sportskim ciljevima, što se može videti iz celokupnog rada i rezultata kluba u ovoj sezoni.

- Navijači i celokupna sportska javnost vide zalaganje igrača i želju za pobedom, te je evidentno da nikakvo nameštanje rezultata nije i ne može biti namera bilo koga u FK Proleter Novi Sad. Iz tog razloga smatramo da je tendenciozno napisano i insinuirano da je FK Proleter Novi Sad na bilo koji način učestvovao u nameštanju rezultata bilo koje utakmice, i najoštrije demantujemo i same nagoveštaje učešća u nameštanju rezultata utakmica - stoji u saopštenju.

Proleter je, inače, bio hit jesenjeg delja Superlige, ali su nešto slabijim igrama na početku prolećnog dela ispali iz trke za Evropu. Trenutno su na sredini, dok se Novi Pazar bori za opstanak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hajde

    18. april 2021 | 14:20

    Mene zanima ko ce imati petlju da kazni Rad posle danasnje utakmice? Znajuci ko ih gura verujem da nece niko.

  • Srle

    18. april 2021 | 12:02

    Svi pošteni, a fudbal nam nula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA