Borba fudbala za goli život: Francuzi i Nemci odbili "ligu za bogate", Premijer liga preti kaznama!

Ipak, po novim saznanjima, francuski i nemački klubovi odbili su učešće, što su konačno dobre vesti

  • 2
UEFA Champions League, Liga šampiona logo Lisabon 2020 Foto: Tanjug/AP

Sve veći strah u evropskom fudbalu uliva najava formirana Superlige koja bi okupljala isključivo bogate klubove sa kontinenta, a glavna tela tog sporta su detektovala neverovatnu veliku pretnju i krenula u borbu sa potencijalnim odmetnicima od UEFA.

Najava o osnivanju Superlige podigla je veliku tenziju u UEFA koja je tokom popodneva "naterala" Fudbalske saveze Engleske, Španije, Italije da u saopštenjima zaprete svojim klubovima koji žele da se odmetnu drakonskim sankcijama.

Suština je da Real, Barselona, Mančester junajted i ostali članovi nove Superlige ne žele više da igraju sa klubovima iz fudbalski manje razvijenih zemalja, posebno kada nemaju nikakav finansijski interes. Više im se isplati da oforme snažnu ligu od 12 ili 16 klubova i dele zaradu među sobom.

Ipak, po novim saznanjima, francuski i nemački klubovi (primarno PSŽ i Bajern Minhen, jer oni spadaju u metu i eventualne učesnike nove lige) odbili su da učestvuju u pripremama i na tome im se UEFA zahvalila.

Takođe, negativan stav je stigao i od strane Premijer lige koja je takođe zapretila opasno velikim kaznama ukoliko dođe do učešća nekog kluba iz tog prvenstva.

- Ako dođe do toga, želimo samo da obavestimo javnost da - UEFA, FA kup, Premijer liga, Serija A, Primera, kao i FIFA stoje ujedinjeno u nastojanju da se stopira taj cinični projekat. Projekat koji je samo u interesu nekoliko klubova kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikada. Razmotrićemo sve moguće akcije, na svim mogućim nivoima, kako do toga ne bi došlo. Fudbal se zasniva na takmičarskom duhu i nikako ne bi smelo da bude drugačije - između ostalog stoji u saopštenju UEFA.

Video: Najbolji trenuci meča FK Radnik i FK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    18. april 2021 | 22:22

    Amerikanci najjaca sila na svetu. Evropljani mogu samo da gledaju i kukaju 🤣. Znaju ameri gde je lova kakav nba, bice ovo jace od nba sto puta!!!!

  • Ak47

    19. april 2021 | 00:00

    Slobodno ukinite Champions league I prestanem da gledam fudbal. Alavi olosi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA