≫ 

Legenda Junajteda udarila: Kakva Superliga za bogate?! Oduzmite im pare i bacite ih na dno tabele!

- Ovo je kriminal prema navijačima u ovoj zemlji - bio je isključiv bivši igrač Junajteda

  • 4
Old Traford, Mančester Junajted, stadion Foto: pixabay.com

Legenda Mančester junajteda Geri Nevil nije imao milosti u komentarima najava da će se organizovati Superliga samo za bogate klubove Evrope. On je naveo da je borba protiv moćnika iz uprava počela i da je zgranut onime što najavljuju.

- Četrdeset godina sam navijač Manečster junajteda celog svog života, ali sam zgranut. Zgranut sam Mančester junajtedom i Liverpulom najviše. Liveprulom, klubom koji nikad neće ići sam, narodski klub, Mančester junajted, pre 100 godina osnovan od strane radnika ovde, da odu u takmičenje bez takmičenja. Odakle nisu delegirani. To je grozno. Moramo da se borimo s moćnicima iz vodećih šest klubova među kojima je i moj klub, 12 meseci to ponavljam, tražim da se smanji trošenje, da se balansiraju računi, ovo što rade je čista pohlepa. Vlasnici Liverpula, Čelsija, Junajteda nemaju nikakve veze sa fudbalom u ovoj zemlji. Sa istorijom igre od preko 100 godina u ovoj zemlji sa navijačima koji vole ove timove. Navijačima treba zaštita od ovih ajkula. Zaradio sam pare u fudbalu, kupio klub, uložio ih, nisam protiv para u fudbalu. Ali princip takmičenja mora da bude takav da Lester osvoji Ligu i da igra Ligu šampiona. Vreme je da se uvede red, da se zaustavi ovo ludilo, da im se kaže da je dosta - kazao je Nevil

On se još jednom obrušio na vlasnike i istakao drakonske mere koje očekuje ukoliko dođe do lige bogatih.

- Motiv je pohlepa. Stavite ih na dno lige i oduzmite im novac. Ovo je kriminal prema navijačima u ovoj zemlji. Oduzmite im novac i kaznite ih. Ko su ti ljudi, nikada se ne oglašavaju ti vlasnici, nemaju glas. Zato će se kriti narednih nedelja. Ekonomska kriza zbog pandemije davi klubove u drugoj i trećoj ligi - zaključio je Nevil.

Premijer liga jeste najavila kazne, a francuski i nemački klubovi su odbili učešće u ovom projektu.

Ova informacija je uzburkala svu fudbalsku javnost, a na Telegrafu uživo možete pratiti reakcije koje pristižu svakog momenta.

Video: Stotinak sekundi je Radu u drugom poluvremenu trebalo da postigne dva pogotka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    18. april 2021 | 21:59

    Све је рекао - спорт је ТАКМИЧЕЊЕ, због навијача. Ако би фудбал пропао, власнике не би било брига - уложили би негде другде, па и тамо наносили штету

  • ...

    18. april 2021 | 21:45

    U pravu je Fergi

  • Jagodinac

    19. april 2021 | 09:33

    Ne vidim razlog da pojedini klubovi žele da imaju svoje takmičenje. Pa i liga šampiona je isto tako napravljena(ne igraju samo prvaci država). A navijači Mančestera će i dalje gledati svoj tim u domaćem prvenstvu. Zašto bi i morao da postoji prvak Evrope? A na klupskom svetskom prvenstvu će učestvovati sigurno i pobednik superlige Evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA