Handanovićev kiks kakav se retko gde viđa, Inter se provukao u Napulju uz pomoć sjajnog Eriksena!

Golman Nerazura je kumovao jedinom golu Napolija u derbi susretu Serije A

  • 0
Napoli - Inter Foto: Tanjug / AP

Inter za titulu, Napoli za Ligu šampiona – na kraju, viđena je podela bodova! Neće to mnogo zaboleti, ni jedne, pa ni druge, mada se mora reći da je pobeda na ovom susretu bila potrebnija domaćima, koji su bili na dobrom putu da to ostvare, ali ih je u ostvarenju cilja sprečio fantastični Kristijan Eriksen, koji je postavio konačnih – 1:1 (1:0)!

Može se reći da je podela bodova bila apsolutno najpravičniji mogući rezultat, pošto nijedna od ekipa nije imala neku preteranu terensku inicijativu i po šansama su dva tima bila gotovo izjednačena. Pri tome je drugo poluvreme donelo znatno više uzbuđenja od prvog.

Iz uvodnih 30. minuta vredi izdvojiti samo pogođenu prečku Romelua Lukakua iz 30. minuta utakmice, nakon koje je došla kazna na drugoj strani. Igrao se 36. minut meča, Napoli je krenuo u napad po levoj strani lopte, upućen je mlak udarac u gol Intera, ali se Samir Handanović zaista obrukao, propustio je loptu ispod ruke i tako doneo radost Napolitancima.

Inter je mogao da uzvrati već do kraja ovog dela igre. Kristijan Eriksen je u 41. minutu šutirao sa ruba šesnaesterca, lopta se odbila od jednog od saigrača i udarila je pravo u stativu. Ali kada već tada nije imao sreće, Danac jeste u 55. minutu kada je doneo poravnanje.

Bio je to zaista prelep gol sa nekih 20 metara, Eriksen je raspalio iz punog trka i golman nije imao nikakve šanse da odbrani taj udarac, pre svega što je bio zaklonjen od šume igrača u srcu kaznenog prostora.

Drame je bilo u nastavku drugog poluvremena. Već u 65. minutu je Đovani di Lorenco šutirao za dlaku pored leve stative, da bi nekih 15 minuta kasnije njegov saigrač Mateo Politano pogodio prečku! A onda nove VAR kontroverze...

Pjotr Zjelinski je u 82. minutu utakmice oboren u kaznenom prostoru, sudija isprva nije dosudio penal, ali je na reakciju iz VAR sobe ipak otišao da pogleda snimak još jednom. Međutim, ni to ga nije nateralo da promeni odluku na opštu bes domaćih fudbalera. Do kraja šansi nije bilo, pa obe ekipe nose po bod sa meča.

Video: Crveni karton i penal: Kapitena Voždovca pogodila lopta u ruku, sudija mu odmah pokazao drugi žuti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA