≫ 

Terzić o osnivanju Superlige Evrope: Ovo će biti katastrofa za fudbal!

Generalni direktor Zvezde ističe da će klub sačekati da prikupi sve informacije o osnivanju novog takmičenja i nakon toga doneti zvaničan stav

  • 23
Zvezdan Terzić Foto: Marko Jovanović

Dvanaest najjačih klubova Evrope odlučilo je da izvrši svojevrsnu separaciju od UEFA i da osnuju svoje takmičenje, Superligu Evrope, čime će Liga šampiona u formatu kakav poznajemo prestati da postoji.

Nema sumnje da će ova odluka najmoćnijih klubova Evrope iz korena promenti fudbal, a imaće uticaja i na srpski fudbal, koji je poslednjih godina bazirao svoje planove na učešću u evropskim takmičenjima.

Povodom osnivanja Superlige Evrope, oglasio se i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, koji ističe da klub još neće da zauzima stav, jer se još prikupljaju informacije i ističe da su u kontaktima sa ljudima iz UEFA i ECA, kao i da se čeka kakve će odluke biti donete na kongresu UEFA.

- U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sačekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva s obzirom na to da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige.

- Tu se otvara mnogo pitanja sada. Sačekaćemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takođe protivi formiranju Superlige. Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donete po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije - istakao je Terzić koji ističe da je on protiv osnivanja Superlige.

- Ali generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope, i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali još siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz među klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina.

Terzić napominje da će ovo biti katastrofa za ceo evropski fudbal.

- Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal - ističe Terzić i dodaje kakve će biti posledice:

- sistem koji ne daje šansu svima

- amerikanizacija sporta

- narusava se evropski model sporta

- narusava se fudbalska piramida

- 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih

- nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama...

Video: Terzić hladne glave posle Milana: Bili smo bolji, ali ispali smo... Sada ponovo želimo u LŠ

Ako će Superliga zaista zaižveti, postavlja se pitanje za šta Liverpul večeras (21.00) igra na gostovanju Lidsu - ako će ostati u Ligi šampiona, onda mu je ovo jedan od presudnih mečeva u borbi za plasman u to takmičenje. U svakom slučaju, kvota na dvojku je 1,77, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids - Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Terziću

    19. april 2021 | 09:48

    Ovo će biti katastrofa za sve one koji su se debelo nafatali love i oprali ogromne količine para pod izgovorom - fudbal... Nije tu bilo ni F od fudbala, čist kriminal u "odelima s kravatama"...

  • Da budemo iskreni

    19. april 2021 | 10:34

    Tebe da su pozvali u to drustvo oberucke bi prihvatio, ne samo ti nego i Vucelic. Vasa lojalnost je poznata kao fleksibilna i uvek ste uz onog ko ima novac i moc.

  • Mi

    19. april 2021 | 10:43

    Što mi je žao,tu ne možeš da utičeš...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA