UEFA donosi odluku: Da li će klubovi osnivači Superlige biti izbačeni iz LŠ i LE za ovu sezonu?

Postoji jaka struja koja ukazuje da to treba da se desi

  • 2
Pehar Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Noćas oko ponoći osnovana je Superliga Evrope u fudbalu. Vest je uzdrmala temelje fudbala, prouzrokovala brojne reakcije – uglavnom one negativne. Fudbalski savezi, UEFA i čelnici evropskog fudbala počeli su da prete klubovima osnivačima tužbama, izbacivanjem iz svih nacionalnih takmičenja, a navijači su isto tako besni i tvrde da nemaju nameru da gledaju novoosnovano takmičenje.

Tu dolazimo do još jednog problema – aktuelna sezona Lige šampiona i Lige Evrope još nije okončana, a u njoj se još nalaze klubovi koji su osnovali novo takmičenje. U elitnom takmičenju to su Mančester siti, Čelsi i Real Madrid, dok su u drugorazrednom takmičenju to Arsenal i Mančester junajted.

Izvršni komitet UEFA danas će se sastati u Montreu, kako bi diskutovao o daljim koracima povodom osnivanja Superlige Evrope. I dok klubovi osnivači ovog takmičenja tvrde da žele da se nadmeću u nacionalnim ligama, UEFA i sve njene članice tvrde da im to neće dozvoliti.

Tokom noći, nije bilo nikakve zvanične objave oko toga da li će Liga šampiona i Liga Evrope biti bar suspendovani dok se problem ne reši. Iz nekih dobro obaveštenih izvora, činilo se da UEFA ipak neće pristati na drastičan potez i izbacivanje klubova iz takmičenja.

Međutim, kako se bližilo jutro, mišljenje je polako počelo da se menja. Čelnici UEFA su izuzetno besni svim dešavanjima, pa kako stvari stoje, sada su bliži da se klubovi iz Superlige izbace iz Lige šampiona i Lige Evrope. Uz to, Real Madrid, Barselona, Milan i Liverpul bi izgubili sve osvojene titule, što bi bio nesvakidašnji presedan. Ali čini se da su ljudi iz Evropske kuće fudbala spremni da krenu u veliki rat.

Odgovor na ovo pitanje verovatno ćemo dobiti već tokom današnjeg dana, odnosno posle sastanka u Montreu. Šta god da bude odluka, ponovo će dovesti do velike polemike.

Video: Da li je lopta prešla celim obimom gol liniju?! Igrač Spartaka ni sam ne zna kako je ovo odbranio!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    19. april 2021 | 11:21

    Да су неки други клубови у питању,узели би им и стативе и економа послали на робију... Шта бре за једну сезону???? Избацуј то на 10 година и ћао

  • montenegrin

    19. april 2021 | 11:30

    Protiv sam osnivamja ovakve Super lige. To nije u interesu razvoja Evropskog fudbala. U okviru UEFE treba traziti nova resenja koja su u interesu citavog evropskog fudbala a ne samo u interesu najbogatijih 12-15 klubova. Ko zeli Superligu onda nema ucesca u nacionalnim ligama, pa izvolte igrajte tamo gde zelite. Meceve Superlige zabraniti da se prenose na TV pa neka igraju bez prenosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA