Navijači klubova Superlige iz Engleske besni: “Ovo je izdaja, smrt fudbala, spremni smo na bojkot“

Očigledno niko sem čelnika klubova osnivača nije zadovoljan time što se stvara novo takmičenje

  • 0
Navijači Mančester Junajteda Foto: Telegraf

Već ste sigurno upoznati sa osnivanjem Superlige Evrope u fudbalu, koju je stvorilo 12 najbogatijih klubova Starog kontinenta i tako napravilo raskol kakav se odavno ne pamti u svetskom sportu. Novo takmičenje obezbediće ovim timovima više novca, a svi ostali biće ostavljeni na cedilu.

Međutim, da ozbiljni problemi u raju postoje govori činjenica da navijači klubova iz Engleske koji su članovi nove Superlige planiraju da organizuju potpuni bojkot novog takmičenja. Spremni su da ne gledaju svoj tim, ne kupuju stvari iz njihove prodavnice i ne odlaze na stadione dok se odluka ne promeni.

Navijači Liverpula naglasili su da su zgroženi odlukom vlasnika kluba iz Amerike. Oni tvrde da su njihove želje, kao i htenje svih pristalica igronisani kako bi se pohlepno grabilo za još novca. Oni dodaju da je fudbal naš, a ne njihov, te da je ovo “naš“ fudbalski klub i da ne pripada nikome drugom.

Zaređali su se na sve navijači Čelsija, koji kažu da je ono što su uradili čelnici neoprostivo, te da je gomila navijača Plavaca širom sveta dovedena do izdaje. I njhovi gradski rivali, odnosno pristalice Arsenala tvrde da je to smrt kluba i fudbala, dok u Mančester sitiju kažu da niko od vlasnika nije obratio nimalo obzira na tradiciju velikog sporta. Kažu da će se svim sredstvima boriti protiv novog takmičenja.

Ni u drugom delu Mančestera nisu srećni, pa tako navijači Junajteda kažu da je odluka o osnivanju Superlige apsolutno neprihvatljiva i da ide protiv svih principa fudbala i onoga za šta se Mančester junajted zalaže. Za kraj, oglasio se Totenhem, koji kaže da je stvoren koncept igre koji je vođen samo sopstvenom željom za novcem, a ne ljubavlju prema fudbalu.

Ali, teško da će mišljenje navijača promeniti mišljenje onih najbogatijih. Mada, šta je onda fudbal bez onih koji ga najviše vole?

Video: Da li je lopta prešla celim obimom gol liniju?! Igrač Spartaka ni sam ne zna kako je ovo odbranio!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA