≫ 

Novi skandal u Prvoj ligi Srbije: UEFA poslala dopis FSS-u, sumnja se na mutne radnje glavnog sudije

Sve se dešavalo na meču Sloga – Trajal, koji je završen sa deset žutih kartona

  • 5

Novi potesi u domaćem fudbalu. Nakon što je FSS kaznio Borac iz Čačka i Jagodine zbog sumnje u nameštanje, UEFA je našem savezu dostavila još jednu utakmicu za koju smatraju da je bilo mutnih radnji. Reč je o susretu Sloga – Trajal (0:0), koji se već nalazi pod istragom Disciplinske komisije.

Međutim, za razliku od prethodna dva meča gde su sumnjivi bili akteri dve ekipe, ovde je akcenat bačen na ponašanje službenih lica utakmice. Primećene su velike uplate u kladionicama na broj žutih kartona na ovom susretu, što je pokrenulo sumnju da glavni arbitar nije časno radio svoj posao.

Evidentirano je nekoliko potpuno atipičnih postupaka glavnog sudije, Pavla Ilića iz Kragujevca. Mladi arbitar pokazao je čak devet žutih kartona Kraljevčanima, a dosudio je jednaesterac za goste koji je promašen. Ukupno se čak deset puta mašio za svoj džep, a meč je završen nerešenim ishodom.

Nadležne komisije Fudbalskog saveza Srbije zahtevaće pisano izjašnjavanje njega, ali i pomoćnih sudija – Njegoša Tubića i Marka Živkovića, kao i četvrtog sudije Nikole Đorđevića, nakon čega će biti doneta odluka o njihovoj eventualnoj kazni.

Iz Niona se nisu zaustavili na tome, nego su u izveštaju naveli nekadašnjeg saveznog arbitra i posmatrača suđenja sa te utakmice – Zorana Sandića iz Lajkovca kao još jednu osobu koja je umešana u sumnjive radnje. Konačnu reč o ovom slučaju daće Disciplinska komisija na čelu sa Ivanom Nikolićem.

Rasplet i konačna odluka biće doneta na predstojećoj sednici u četvrtak i nema sumnje da će dodatno uzdrmati sve u Fudbalskom savezu Srbije, koji je već neko vreme bez predsednika i rukovodećih lica. Mirko Poledica je na Tviteru potvrdio da je glavni sudija umešan u mutne radnje, ističući da dve ekipe verovatno nisu znale šta će se dešavati.

Video: Komične situacije na mečevima za koje se sumnja da su namešteni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole

    19. april 2021 | 12:08

    Ovi iz UEFA našli da šilje onu stvar na ovim sitnim ribama a nemaju m*da da pogledaju šta rade ovi što se smatraju velikima.

  • pex

    19. april 2021 | 11:53

    gospodo iz uefa jel ste poslali dopis i fs italije,imali ste tri prelaza iz 2-1 i dve utakmice 7+,to jeli nije sumnjivo,al kartoni na trajal jesu,

  • Brat

    19. april 2021 | 12:33

    Sram da vas bude u FSS sto se tice barca iz cacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA