≫ 

Šta ako se ostvari pretnja UEFA? Za reprezentaciju Srbije ne bi smela da igraju četiri fudbalera

Od toga su se dvojica već oprostila od nacionalnog tima

  • 15
Luka Jović Foto: MN Press

Tema dana u svetu sporta je osnivanje Superlige Evrope koju za sada sačinjava 12 najbogatijih klubova Starog kontinenta, a plan je da im se uskoro priključi još njih osam. UEFA se strogo protivi odbeglim timovima, preti drakonskim kaznama, pa nema sumnje da nas tek očekuje pravi fudbalski rat.

Ono što ne pomaže jeste najava UEFA i FIFA da će suspendovati sve fudbalere koji nastupaju za klubove iz Superlige Evrope, odnosno da im neće biti omogućeno da igraju na Evropskom i Svetskom prvenstvu za svoje reprezentacije. To znači da bi mnogi bili oslabljeni za svoje glavne zvezde, a takav je slučaj i sa selekcijom Srbije.

Naravno, sve je ovo i dalje u magli, nadamo se da će se sve stišati, ali vredi napomenuti da bi Srbija bila oštećena za neigranje četvorice fudbalera. Među osnivačima se nalaze Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Milan, Inter, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti i Liverpul, a od pomenutih Orlovi igraju samo za Kraljeviće, Đavole, Nerazure i Redse, odnosno sa njima imaju važeće ugovore.

To su Luka Jović, Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Marko Grujić. I dok za dvojicu već znamo da više neće igrati za reprezentaciju Srbije, jasno je da bi izostanak druge dvojice bio veliki udarac. Dodatni problem jeste to što se Nikola Milenković pominje kao meta Junajteda, da je Dušan Vlahović već viđen u Milanu, a da je Sergej Milinković-Savić već duže vreme tražena roba od strane bogatih evropskih klubova.

Treba na vreme misliti o svemu, pa i o ovome. Videćemo kakav će stav UEFA zauzeti posle današnjeg sastanka u Montreu.

Video: Stvorila ga je sirotinja a bogati su ga ukrali: Koreografija koja oslikava Super ligu Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    19. april 2021 | 13:07

    Haha mi bi bili bas osteceni za razliku od drugih 🤣🤣🤣

  • Doe

    19. april 2021 | 13:09

    Bas ce Jovic sa trenutnom formom da se vrati u Real... Na njega racunati mozemo.

  • dg

    19. april 2021 | 13:17

    Ako se obistini, na nas ovo neće imati ama baš nikakav uticaj. Srećom naši igrači nisu dovoljno dobri da igraju za ovih 12-15 najjačih klubova 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA