Predsednik Partizana opleo po novoj Superligi: "Ovo je amerikanizacija fudbala, stvara se veći jaz"

Nisu zadovoljni u crno-belom taboru zbog novoformiranog takmičenja

  • 18
FK Partizan - FK Rad

Foto: Marko Jovanović

Najbogatiji klubovi Evrope odlučili su se da stvore novo takmičenje u kojem će mesta biti samo za njih, Superligu Evrope, a odmah nakon toga pokrenuta je lančana reakcija, protesti, pretnje i sve ostalo što se moglo očekivati nakon ove vesti. Jasno je da UEFA nema nameru da se povinuje timovima koji imaju najviše novca, a srpski klubovi su takođe odlučno rekli ne promenama.

Prvo se o svemu oglasio Zvezdan Terzić u ime Crvene zvezde, da bi nešto kasnije u prvi plan iskočio Partizan, čiji je predsednk Milorad Vučelić takođe izrazio veliko negodovanje zbog novonastale situacije.

- Sve se više u svetu produbljuje jaz između bogatih i siromašnih i onih manje bogatih. Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mesto. U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više – rekao je Vučelić.

On je potom dodao da je ovo katastrofa za fudbal, da se sve kosi sa onim što fudbal zapravo predstavlja i da bi to bio veliki udar na budžete svih drugih manjih klubova.

- Ovakva Superliga bi zaista stavila fudbal kao sport na drugu stranu. Možete misliti kako bi izgledala svetska i evropska prvenstva bez najvećih zvezda, Ronalda i Mesija, koliko bi to bilo neprivlačno za sponzore. To bi dodatno unizilo reprezentativni fudbal, zamislite na šta bi ličile reprezentacije Portugalije i Španije. Postavlja se na glavu ceo sistem, potpuno nakaradno – dodao je predsednik crno-belih.

Vučelić kaže da je zadovoljan reakcijom UEFA, za koju smatra da je veoma racionalna.

- U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega – istakao je predsednik Partizana.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arči

    19. april 2021 | 14:43

    Stadion samo sto nije srusen i nema sta se nije desilo u zadnjih pola godine a rekao bih i zadnjih 9 godina, a on i onaj ispod njega cute li cute... Oglasava se na ovu temu, pa gde si do sada bio krpo... Napolje iz svetinje!

  • Will Mosley

    19. april 2021 | 14:36

    Ne razumem sto se ovi javljaju, njih to ne dotice posto im je krajnji domet liga konferencije drugo kolo.

  • Loki

    19. april 2021 | 14:43

    Cuj ti ovog imali bi kaze veci rejting da nije bilo sankcija a sankcije bile pre 20 god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA