Čeferin o Superligi: Ko igra u ovom sramotom projektu stvorenim pohlepom, ne može na Mundijal i EURO

Oštra poruka prvog čoveka UEFA

  • 7
100 godina Fudbalskog saveza Srbije

Foto: FSS

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, oglasio se dan nakon što je 12 klubova zvanično osnovalo Superligu Evrope, koja bi trebalo da počne od avgusta.

UEFA je još ranije najavila kaznu za sve timove koji budu učestvovali u Superligi Evrope i koji se samoinicijativno izdvoje van okvira UEFA, da će snositi najteže posledice i da će biti isključeni sa najjačih takmičenja kao što su Svetsko prvenstvo i EURO, ali i da neće moći da igraju za reprezentaciju.

- Igračima koji će igrati u zatvorenoj ligi biće zabranjeno da igraju na Svetskom prvenstvu i na EURO. Neće moći da igraju za nacionalne timove. U ovom trenutku ne mogu snažnije da naglasim da su UEFA i fudbalski svet ujedinjeni protiv sramotnog samouslužnog predloga nekolicine klubova motivisanih pohlepom i ničim drugim. Svi smo jedinstveni protiv ove besmislice od projekta - rekao je Čeferin.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gambit

    19. april 2021 | 15:34

    Uefa mafija

  • Marko

    19. april 2021 | 15:52

    Pohlepa je već dugo u fudbalu. Pa liga Šampiona je uništena još davno. Šta su oni mislili. Mislim da je ovo dobro što se dešava. Sada se bune .... Nisu se bunili kada su istisnuli čitavu istočnu Evropu,Skandinaviju ,Balkan. Onda je bilo ok. Mafija vlada već decenijama u fudbalu.

  • Pp

    19. april 2021 | 16:32

    Zabranite državama tih klubova učešće na svim narednim SP i EP a ne da kaznjavate igrače koji imaju važeće ugovore a koje niko ništa ne pita i koji bi na kraju jedini ispaštali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA