“Deca sanjaju o osvajanju Lige šampiona, ne tamo neke Superlige“: Ozil pogodio suštinu svega

Nekadašnji nemački reprezentativac podelio mišljenje o novoformiranom takmičenju na Tviteru

  • 0
Mesut Ozil

Foto: Tanjug/AP

Nikada Mesut Ozil nije bio najomiljeniji lik u Arsenalu, ali njegov stav koji je zauzeo prema novoosnovanoj Superligi Evrope, možda donekle popravi mišljenje Tobdžija o nemačkom fudbaleru turskog porekla.

On se trenutno nalazi u Fenerbahčeu za koji nastupa, a javno se usprotivio formiranju novog nadmetanja, kritikujući svoj bivši klub zbog te odluke, kao i preostalih 11 članova osnivača. Smatra da se tako ruše snovi miliona dece širom sveta.

- Klinci odrastaju maštajući o osvajanju Lige šampiona i Svetskog prvenstva, a ne tamo neke Superlige. Uživanje u velikim utakmicama je zbog toga što se one igraju jednom ili dvaput godišnje, a ne svake nedelje. Stvarno mi je, kao i svim fudbalskim navijačima, teško da razumem ovakvu odluku – rekao je Ozil na društvenim mrežama, što je naišlo na široko odobravanje.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke je dugo odbijao da ga Arsenal proda, ali je na kraju poklekao i prepustio se odlasku u žuto-plave iz Istanbula. Primao je gotovo 20.000.000 godišnje u Londonu, zbog čega su navijači naročito bili besni, a na kraju se ipak odrekao ukupno 8.000.000 evra pri raskidu ugovora.

Pritisak na Superligu Evrope raste, javlja se sve više poznatih fudbalera, klubova, federacija, ali za sada nema vesti o povlačenju klubova od ideje o osnivanju ovog takmičenja.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA