Portugalci ne pomišljaju o Superligi: Benfika i Sporting zgađeni idejom, ruši demokratske principe

Ni u najzapadnijoj zemlji kontinentalnog dela Evrope novo takmičenje nije naišlo na odobravanje

  • 2
Arsenal i Benfika Foto: Tanjug/AP

Izgleda da će se Superliga Evrope zaista dogoditi, najbogatiji klubovi Starog kontinenta ne pomišljaju da odstupe, mada konstantno trpe kritike, pretnje i zabrane sa svih strana. Moguće je da igrači iz ovog nadmetanja neće moći da nastupe na Evropskim i Svetskim prvenstvima, da će morati da plate ogromne globe...

A Portugalci su gadljivi na pomen ideje o formiranju Superlige, pa tako dva vodeća kluba Benfika i Sporting ističu da apsolutno nemaju nameru da se priključe bogatašima iz Engleske, Italije i Španije.

U izjavi za portugalsku Lusu, neimenovani čelnik Benfike je potvrdio da njihov tim nije zainteresovan za nadmetanje, dok je sportski direktor Sportinga, Federiko Varandas bio još direktniji, istakavši da je ova liga ruši sve demokratske principe.

- Sa informacijama koje imamo trenutno, Superliga je protiv svih demokratskih principa koji postoje, kao i protiv sve dobrobiti kojoj je fudbal zapravo namenjen – rekao je on za Rekord.

Ostaje da vidimo da li će Superliga na kraju uspeti da iskupi potrebnih 20 klubova, koji su u početku pominjani. Sve više je opozicionara, tako da će biti zanimljivo videti da li će po tom pitanju liga doživeti fijasko.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    19. april 2021 | 21:32

    Lisabonski klubovi osvajaju titule na 5 ili 10 godina,kada ih Porto"casti"😉

  • baba smilja iz darosave

    19. april 2021 | 18:52

    nemaju kvalitet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA