≫ 

Hoće li osnivanje Superlige i odluka UEFA "pogurati" Srbiju direkno na Mundijal u Kataru?

Ako se pomenute odluke UEFA ne budu menjale, Portugalija bi, gledajući trenutnu situaciji, dočekala Orlove u kvalifikacijama bez 11 veoma bitnih fudbalera

  • 3
Kristijano Ronaldo, Srbija - Portugal, Portugalija 2021 Foto: MN Press

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je bio jasan - fudbaleri koji igraju u Superligi Evrope neće moći da nastupaju za reprezentacije svojih zemalja na EP, SP i kvalifikacijama za pomenuta takmičenja!

Već smo pisali o tome da, ukoliko gledamo trenutnu situaciju, selekcija Srbije neće moći da računa na Luku Jovića i Marka Grujića koji su zvanično članovi Reala i Liverpula - mada je pitanje kako će se odvijati naredni prelazni rok.

Trenutna situacija je, možemo da kažemo, povoljna po Orlove koji bi mogli da profitiraju zbog poteza 12 klubova da naprave svoje takmičenje. Jer, pomenuta odluka UEFA i te kako "udara" na selekciju Portugalije s kojom će se Srbija očigledno boriti za prvo mesto.

Pod pretpostavkom da se ništa neće promeniti, kao i da neće biti nekih nepredviđenih transfera ovih igrača (što je malo verovatno), Portugalija će 14. novembra u Lisabonu dočekati Srbiju bez 11 fudbalera.

U pitanju su Kristijano Ronaldo koji igra za Juventus, Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Bernardo Silva, Ruben Dijas, Žoao Kanselo (Mančester Siti), Diogo Dalo, Rafel Leao (Milan), Sedrik (Arsenal), Trinkao (Barselona) i Diogo Žota (Liverpul).

Vredi pomenuti i to da je Bruno možda i prvi fudbaler od ovoh 12 timova osnivača SL Evrope koji se javno usprotivio novonastalom takmičenju, mada su deonice njegovog Junajteda "preko noći" skočile za 9.4 odsto.

Podsetimo, Srbija i Portugalija imaju po sedam bodova nakon odrigrana tri kola kvalifikacija za odlazak na SP, a međusobni meč na Marakani završen je rezultatom 2:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostelo

    19. april 2021 | 18:48

    Auuu samo nesto gledamo ds udjemo na foru,hoce li biti,nece li li biti,cuo sam odmah kalkulacije za Zvezdu,hoce li ovako nece li ovako....

  • baba smilja iz darosave

    19. april 2021 | 19:29

    isto kao uefa ni fifa nije korumpirana (licemeri) svetsko prvenstvo u kataru treba ukinuti zato sto su pomerili svetsko prvenstvo (iz jula i avgusta (kad se uvek igralo) zbog temperatura od 50 stepeni C) da se igra u novembru i decembru (30 C) izmedju ostalog u kataru je do sada zivot izgubilo blizu 7000 ljudi na gradilistima za svetsko prvenstvo.

  • mm

    19. april 2021 | 18:31

    Pa koliko sam procitao oni nece moci i Katar, ali nigde ne pise da ne mogu da igraju kvalifikacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA