Bajern odbio poziv Superlige: Podržavamo reformu LŠ, izmene će doneti još veću tenziju

Bavarci ostaju uz UEFA

  • 3
FK Bajern Minhen Foto: AP/Tanjug

Stiže još jedan udarac za novoformiranu Superligu! Nakon što je Borusija iz Dortmunda odbacila mogućnost da igra pomenuto takmičenje, i čelnici Bajerna iz Minhena su potvrdili da će ostati uz UEFA i Ligu šampiona!

Ukratko, izvršni direktor Bavaraca Karl Hajn Rumenige ističe da je klub zadovoljan novim formatom LŠ koji će biti od 2024. godine.

- Fudbalski klub Bajern nije učestvovao u stvaranju Superlige. Uvereni smo da trenutna dinamika u fudbalu garantuje ozbiljnu osnovu. Bajern podržava reformu Lige šampiona, jer verujemo da je to pravi korak za razvoj evropskog fudbala. Izmenjena preliminarna runda će doprineti stvaranju veće tenzije i emocionalnosti u takmičenju - rekao je Rumenige i dodao:

- Ne verujem da će Superliga rešiti finansijske probleme evropskih klubova uzrokovane koronom. Štaviše, svi klubovi u Evropi bi treblo da sarađuju u solidarnosti kako bi se struktura potrošnje, što se konkretno odnosi na plate igrača i provizije koje uzmaju njihovi konsultanti, podesila u skladu sa prihodima, sa ciljem da evropski fudbal bude racionalniji.

Podsetimo, Bajernu i Borusiji pridružio se tokom dana i Red Bul Lajpcig koji je, uz Porto, odbio poziv da se nađe u Superligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    19. april 2021 | 19:01

    Sta god mislili o nemcima ,to je narod sa kicmom i dostojanstvom,a ove americke podguzne muve neka se stide,fuuuuj,pa Turska je gigant dostojanstva za njih

  • Đape

    19. april 2021 | 19:57

    Nemci su za Engleze gospoda !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA