≫ 

Novi šamar za UEFA: Benfika želi s odmetnicima u Superligu!

Dvostruki prvak Evrope je u ozbiljnim pregovorima sa Florentinom Perezom

  • 2
Rekord, naslovna, Benfika

Foto: Screenshot/Rekord

Iz časa u čas UEFA je pred sve većim problemom. Jedan od najvećih i najpopularnijih klubova Evrope Benfika pokrenula je postupak za ulazak u Superligu, objavio je Rekord.

Samo nekoliko časova nakon što je Porto zvanično odbio poziv novoformiranog evropskog takmičenja, došao je novi udarac za Aleksandera Čeferina.

Leđa mu je okrenuo najpopularniji portugalski klub, dvostruki osvajač Kupa šampiona.

Zanimljivo, ova informacija dolazi samo dan nakon što je Benfika, zajedno sa Sportingom i Portom, poručila da neće u Superligu.

Prema saznanjima Rekorda, predsednik Luis Felipe Vijeira pregovara sa Florentinom Perezom i ostalim čelnicima Superlige da njegov klub postane jedan od pet prdruženih članova.

Ukoliko to učini, biće to novi udarac za UEFA i korak dalje u osnivanju Superlige koja nije naišla na simpatije javnosti od njenog osnivanja.

Večeras počinje Kopa Libertadores, a jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja Flamengo u prvom kolu gostuje Velezu (02.30). Kvota na dvojku je 2,15, iks je 3,30, a kec 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Velez - Flamengo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    20. april 2021 | 11:18

    Hahahahaha ovu Benfiku bi i Zvezda i Partizan oduvali 😂😂

  • Mile rent-a-bubreg

    31. maj 2021 | 18:12

    Razumem da je kinta u pitanju, ali fudbal nije samo lova.To je dokazao i Viljereal ove godine.Igrati neko takmičenje koje nema nikakav značaj je skroz bezveze.I evroliga u košarci je zbog toga bezveze.Efes nije prvak Evrope, već je šampion Evrolige.Čim Amerikanci umešaju prste odmah to nešto se vrti isključivo oko novca i polako gubi dušu i suštinu.Mislim da i igračima klubova ne odgovara da svake nedelje putuju po vašarima u Šangaj,Njujork, Sidnej, kako bi igrali recimo Liverpul-Mančester u Njujorku, gde su gledaoci na tribinama uglavnom došli da žderu hot-dogove i srču bućkuriše, a pravila fudbala baš i ne kapiraju, a kamoli suštinu.Ako naprave tu ligu, ojačaće klubovi koji ne budu igrali superligu, pa će i oni moći da dovode vrhunske igrače, koji će svakako imati veći motiv da igraju za Bajern,Dortmund,Napoli,PSŽ,Sevilju,Lester... koji se takmiče za prvaka Španije,Francuske,Italije,Engleske..prvaka evrope i sveta, nego da ih vode ko mečke po vašarima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA