≫ 

Dan za istoriju: Najpopularniji sport je preživeo napad gramzivih, pukla je Superliga, živeo fudbal!

Iza nas je jedan od najuzbudljivijih fudbaskih dana u istoriji ove igre iako je lopta mirovala

Da sumiramo: evropska Superliga u fudbalu se neće ostvariti iz prostor razloga što je 12 najmoćnijih klubova na Starom kontinentu, željnih novca, protiv sebe imala UEFA, FIFA, fudbalske zajednice širom Evrope i besne navijače koji su bili spremni na sve samo da ne gledaju kako im pohlepnici otimaju omiljenu igru.

Na kraju jednog od najuzbudljivijih dana u fudbalskoj istoriji, pobedio je razum. Klubovi osnivači Superlige su oslušnuli navijački "voks populi", povukli se iz pretencioznog projekta, i od sutra nastavljaju tamo gde su stali. I fudbal nastavlja da ide svojim uobičajenim tokom.

Tek će naredni dani, nedelje i meseci pokazati šta se stvarno dogodilo u ova dva burna dana kada nijedan sportski događaj na planeti, niti bilo šta drugo, za mnoge nije bilo bitnije od toga da li će fudbal "preživeti" udar kakav dosad nije imao.

U nastvaku možete videti kako je, iz minuta u minut, tekao ovaj dan koji će ostati upamćen kao prekretnica u najpopularnojoj igri.

Uživo:

 

00:00 - Arsenal se u svom saopštenju u kojem je objavio da neće učestvovati u Superligi, izvinio navijačima.

 

23:57 - Dok se čeka obraćanje Florentina Pereza, stižu potvrde da su svi preostali engleski klubovi odustali od Superlige! To znači i definitivan poraz ideje o Superligi, samo dva dana pošto je grupa od 12 klubova obelodanila da osniva ovo takmičenje, "zatvorenog tipa".

U toku večeri izlazak iz projekta su potvrdili Liverpul, Arsenal, Totenhem, Mančester junajted, pre njih Siti, koji su saopštenjima obavestili javnost i navijače o svojoj odluci. Čeka se još zvaniučna potvrda Čelsija koji je u toku dana još počeo da prikuplja dokumentaciju da se raziđe sa Superligom.

 

23:51 - Budućnost fudbala rešava se u ovim trenucima. U toku je sastanak Floretina Pereza i njegovih "separatista" koji su obeshrabreni izlaskom Sitija iz projekta Superlige, i najavom Čelsija da će postupiti isto. Spekuliše se i da Barselona odustaje. O trenutnoj situaciji Perez će uskoro obavestiti javnost u intervjuu za "El Larguero".

23:30 - Pojedinim igračima Mančester sitija kao da je laknulo što neće igrati u Superligi posle odluke kluba da odustane od tog takmičenja, tačnije da izađu iz dogovora. Mnogi sad i likuju zbog toga, a neizbežne su i šale na račun kratkog članstva u novom takmičenju, pa je tako Laport servirao kultnu scenu iz Simpsonoih da opiše Sitijevo učešće u Superligi.

 

23:15 - Čeka se ogovor osnivača Superlige koji će se, prema pisanju medija, sastati oko ponoći i razmotriti svoju situaciju posle burnog dana, a ona nije nikako povoljna po Florentina Pereza i njegove saborce u ovoj priči.

22:51 - Superliga je i dalje "živa", ali je ostala bez jednog važnog kluba, Mančester sitija, koji je povukao svoje učešće iz ovog projekta. Čelsi je takođe najavio istupanje, ali se i dalje čeka njegovo definitivno "ne", dok su ostali i dalje "u igri" da se "skrpe", pronađu zamenu "Građanima", i krenu u ostvarenje zamisli o novom takmičenju. Teška borba tek predstoji, kako stvari stoje. 

22:33 - MANČESTER SITI JE ZVANIČNO ISTUPIO IZ SUPERLIGE!

Stigla je i zvanična potvrda vesti da je Siti izašao iz projekta Superlige što je, između ostalog, nateralo i Čelsi da pokrene postupak da i on odustane. Odluku "Građana" odmah je pozdravio prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.

- Oduševljen sam što mogu da poželim Mančester sitiju dobrodošlicu nazad u evropsku fudbalsku porodicu. Pokazali su veliku inteligenciju. Siti je velika vrednost za igru i ja sam srećan što ćemo raditi zajedno za bolju budućnost - rekao je Čeferin.

Odluka rukovodstva Sitija je obradovala i igrače, a prvi se tim povodom oglasio Rahim Sterling.

 

22:14 - Konačno, oglasili su se i igrači jednog od klubova osnivača Superlige, Liverpula. Njihov stav je jasan - ne žele da igraju ovo takmičenje!

Ne dopada nam se i ne želimo da se desi. Ovo je naš zajednički stav. Naša obaveza prema ovom fudbalskom klubu i njegovim navijačima je apsolutna i bezuslovna. Nikad nećeš koračati sam - stoji u proglasu fudbalera Liverpula koji je javnosti dao na uvid kaputen Džordan Henderson.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SPORTbible (@sportbible)

 

21:34 - Navijači Čelsija su danas odigrali važnu ulogu sa protestima ispred "Stamford Bridža" povodom odluke svog kluba da se uključi u Superligu. Više stotina pristalica "Plavaca" je protestovalo, čak su u jednom momentu blokirali prolaz autobusu sa igračima koji su imali meč sa Brajtonom, pa je morao da interveniše i legendarni Peter Čeh.

21:09 - Kao kula od karata ruši se ideja o Superligi koja će ostati upamćena samo kao neuspeli projekat šake gramzivih fudbalskih radnika. Posle Eda Vudvorda koji je podneo ostavku na mesto direktora u Mančester junajtedu, na isti korak se odlučio i Andrea Anjeli posle kraha sa Superligom. Predsednik "bjankonera" i jedan od najglasnijih zagovornika koncepta "zatvorene lige" nije imao kud posle fijaska sa novim takmičenjem - napustio je klub!

 

Ova informacija je i dalje nezvanična pa treba sačekati na zvaničnu potvrdu o odlasku dugogodišnjeg patrona "Stare dame".

andrea anjeli

Foto: youtube/juventus

20:55 - Projekat Superlige koji su pokrenule gazde 12 najmoćnijih klubova u Evropi u ovom trenutku doživljava potpuni krah! Posle vesti da su iz priče izašli Čelsi, Mančester siti i Barselona, stiže i ona posle koje je potpuno jasno da će fudbal kakvog znamo ostati onakav kakv je bio i do sada, i pod okriljem UEFA - direktor Mančester junajteda Ed Vudvord je podneo ostavku!

Američki biznismen koji je bio jedan od idejnih tvoraca ideje od Superligi povukao se posle današnjih burnih događaja i odluke tri kluba da se povuku iz učešća u Superligi koju je osudio čitav fudbalski svet. Engelzi prenose da će Vudvord biti na funkciji do kraj aove godine.

 

20:26 - Ozbiljno je uzdrman projekat moćnika 12 klubova, koji su zbog novonastale situacije i vrlo izvesnog izlaska Čelsija, Sitija i Barselone iz Superlige, sazvali hitan sastanak kako bi preispitali odluke pomenuta tri kluba i videli šta i kako dalje, jer im su sada u ozbiljnom problemu da im se čitava priča uruši.  

20:13 - Kako stvari stoje, od Superlige izgleda neće biti ništa!

Naime, engleski mediji i novinari koji donose informacije iz časa u čas, kažu da je posle Čelsija, i Mančester Siti obavestio organizatore Superlige da izlazi iz priče! U međuvremenu stiže informacija, odnosno izjava predsednika Barselone Đoana Laporte da Katalonci neće prihvatiti učešće u Superligi ukoliko to izglasaju članovi kluba, navijači - sosiosi.

Dakle, sada je definitivno ugrožen opstanak Superlige, jer su praktično tri kluba rešila da odustanu.

 

19:58 - Sve je veći pritisak navijača, javnosti i fudbalskog sveta, da se u startu zaustavi ambiciozan projekat 12 klubova koji hoće da igraju samo između sebe. Otpor prema tom razarajućem takmičenju je ogroman iz časa u čas, veliki je i među pristalicama klubova koji su među osnivačima Superlige. Pristalice Čelsija su imale sjajne parole tokom protesta ispred "Stamford Bridža", a ovo je jedna od njih.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sky Sports (@skysports)

 

19:50 - VEST KOJA BI MOGLA DA POLJULJA SUPERLIGU - Čelsi se navodno povlači iz priče! Ovu vest objavio je novinar stanice BBC Den Roan. On tvrdi da je londonski klub već počeo da prikuplja dokumentaciju da izađe iz priče. Ako se ovo ispostavi kao tačna vest, to bi značio i prvi veliki udarac za ambiciozni projekat moćnika 12 klubova.

 

19:46 - Važna vest stiže iz Madrida gde je Privredni sud objavio zabranu po kojoj se regulatornim telima poput FIFA, UEFA, te nacionalnim Savezima zabranjuje uvođenje kaznenih mera protiv klubova koji će igrati Superligu! Ovim aktom se sprečava da klubovi, njihovi igrači i treneri budu kažnjeni, suspendovani ili limitirani na bilo koji način.

19:20 - Selimo se u London, pred stadion Čelsija, ge se navijači "Plavaca" okupljaju i protestuju protiv odluke kluba da uđe u evropsku Superligu. Više stotina navijača sa parolama protiv novog takmičenja je trenutno pred "Stamford Bridžom".

19:10 - Iz časa u čas stiže samo prezir prema Superligi i moćnicima koji su je osnovali. U Italiji su neki akteri Serije A toliko kivni da ne žele ni da čuju za Juventus, Milan i Inter. Trener Sasuola Roberto De Zerbi ide dotle da će izvesti ekipu na megdan Milanu u sredu samo ako mu to naredi gazda kluba. Više o tome pročitajte OVDE.

18:34 - Sa Marakane je stigla još jedna poruka protiv Superlige od čoveka koji je osvojio Ligu šampiona. Dejan Stanković izjavio je da razume osnivače novog takmičenja ako im je glavni motiv novac. OVDE može pročitati šta je još Stanković rekao o ligi koja je izazvala tektonske poremećaje u svetu fudbala.

18:02 - Posle Figa, Kantone, Gerija Nevila, Linekera, svoj sud o Superligi koji je zapravo vrisak protiv ovog mutant takmičenja, dao je i legendarni Dejvid Bekam.

- Ja sam neko ko voli fudbal. On je moj život od kad znam za sebe, volim ga od kada sam bio dete, kao navijač, volim ga i danas. Kao igrač i sada kao vlasnik. Znam da je naš sport ništa bez navijača. Fudbal je za sve, fudbal mora biti fer i potrbno je takmičenje zasnovano na meritokratiji, na zaslugama. Ako ne zaštitimo te vrednosti, igra koju volimo biće ugrožena... - poručio je veliki Beks, a zanimljivo je da su njegovu poruku koju je postovao na instagramu "lajkovali" igrači Reala Marselo, Modrić, Lukas Vaskez i Odriozola.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

 

17:45 - Oglasila se i Roma da poruči svetu da je i ona izrazito protiv "zatvorene lige".

- Roma se snažno protivi ovom "zatvorenom" sistemu, jer se on u osnovi suprotstavlja sa duhom igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca, a mi ostajemo čvrsto posvećeni italijanskom fudbalu na domaćem nivou i poštenim, otvorenim evropskim takmičenjima za sve. Radujemo se nastavku saradnje sa Serijom A, Italijanskom federacijom, ECA i UEFA, da raste i razvija fudbalsku igru u Italiji i širom sveta. Navijači i osnovni fudbal su srž našeg sporta i to se nikada ne sme zaboraviti.

 

17:40 - Za razliku od Pepa Gvardiole, koji je zauzeo jasan stav po pitanju Superlige za koju kaže da podriva osnovne postupalte sporta, njegove kolege Zidan, Pirlo i Ole Gunar Solskjer nemaju konkretan stav na pvu temu. Sva trojica su se, narodski rečeno, "pravila neveštim" na pitanja novinara o novom takmičenju, i dijalog na tu temu prebacuju na uprave. Prilično tužno od takvih asova. 

17:26 - Španski Kadiz najavio je da će protiv Reala igrači tog kluba nositi majice sa natpisom "Superliga? Fudbal pripada svima", kao odgovor na stvaranje lige bogatih u čemu "Kraljevsku klub" ima veliku ulogu. Dva tima sastaju se u sredu u Andaluziji. Slične akcije najavljuju i Valensija i Osasuna, koji igraju između sebe u sredu. Španski mediji navode da će igrači ova dva tima nositi poruku "zasluži je".

16.55 - Tvorac čuda sa Lesterom Klaudio Ranijeri ima jasan stav - protiv Superlige.

 

16.35 - Oglasio se i Amazon za koji se veruje da bi među prvima otkupio prava prenosa utakmica Superlige Evrope. Oni negiraju da su u pregovorima sa novim takmičenjem i istakli su da se zalažu da teren bude jedino merilo uspeha.

 

16.25 - Legendarni Alan Širer protivi se Superligi i jasno je poručio da svih šest klubova koji će učestvovati u tom takmičenju treba da budu izbačeni iz Premijer lige.

16.10 - Bajern je i zvanično rekao "ne" Superligi Evrope.

 

16.00 - Oglasio se Andrea Pirlo, trener Juventusa:

- Predsednik je jutros pričao sa nama oko Superlige, bio je strašno zauzet. Ovo je sigurno značajna promena za svetski fudbal, ali nisam najbolja osoba koja će da je objasni. Predsednik će to bolje, kao i ostali predsednici - poručio je Pirlo.

15.35 - Evo i poruke Markusa Rašforda, naravno protiv Superlige. Lepo bi bilo da se odrekne silnih para i da u slučaju da Junajted ne promeni odluku ode da igra za lokalni Salford Siti u znak protesta, ali to se neće desiti...

 

15.27 - Kako će klubovi u Superligi deliti novac? Procurio dokument koji otkriva sve o finansijama novog takmičenja

15.22 - Premijer liga je očekivano jednoglasno odbila predlog Superlige na sastanku kome je prisustovalo samo 14 klubova.

 

15.18 - Trener Partizana Aleksandar Stanojević izneo je svoje mišljenje o Superligi.

- Ne bih se previše mešao i pričao na tu temu, jer to je nešto na svetksom nivou, što nas ne dotiče previše. Mišljenja sam kao i 99 posto ljudi iz sveta fudbala, nisam za tu ideju, ali to su tržišne stvari na koje mi ne možemo da utičemo - kaže Stanojević.

Aleksandar Stanojević

Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

15.10 - Kapiten Liverpula Džordan Henderson sazvao je hitan sastanak kapitena svih premijerligaša da bi raspravljali o Superligi i načinu borbe protiv nje.

 

15.05 - Iako je Pari Sen Žermen odbio da se pridruži Superligi, trener ovog tima Maurisio Poketino savetuje da sačekamo...

- Mislim da prvo treba da sagledamo sve argumente i steknemo kompletnu sliku o situaciji kako bismo imali mišljenje. Videćemo šta će se desiti za par nedelja ili meseci - poručio je Argenetinac.

PSG , Montpellier

Foto: Tanjug/AP

14.58 - Gazda Napolija Aurelio De Laurentis demantuje da pregovara sa Superligom oko ulaska kluba u novo takmičenje.

 

14.50 - Oglasio se i Pep Gvardiola koji kaže da formiranje Superlige nema veze sa sportom.

- Nije sport ako ne postoji neka nagrada na kraju. Nije sport ako nije bitno da li si pobedio ili izgubio. Rekao sam mnogo puta, želim najbolje moguće takmičenje, ali nije pošteno ako niko drugi ne može da se kvalifikuje - kaže Pep.

 

14.44 - Britanski Telegraf je objavio ono što se naslućivalo od starta i što je trn u oku za UEFA koja priželjkuje raspad Superlige. Ukoliko bi neko od 12 potpisnika istupio iz novog takmičenja morao bi da plati penale u iznosu od nekoliko milijardi funti. Sada nema nazad!

14.30 - Liverpul mora da skloni čuvenu statuu Bila Šenklija zbog Superlige.

14.25 - Američki ESPN javlja da Čelsi, Real i Mančester Siti neće biti eliminisani iz polufinala Lige šampiona i da će takmičenje uredno biti privedeno kraju.

14.20 - Uprkos brojnim informacijama iz Engleske kako se Mančester Siti (ponegde i Čelsi) navodno premišljaju i planiraju izlazak iz Superlige zbog gneva navijača, novinar Independenta Migel Dilejni, kao i novinari BBC-ja to demantuju.

 

14.10"Florentino Perez je matora drtina koja će da uništi fudbal"

14.00 - Prvi čovek PSŽ-a Naser Al Kelaifi i Bajerna Karl-Hajnc Rumenige ratifikovani su u Izvršnom odboru UEFA kao predstavnici Evropske klupske asocijacije (EKA).

Čeferin im se zahvalio na podršci u teškim trenucima po Ligu šampiona, zahvalio se i Hozeu Kastru (Sevilja) i Žan Mišelu Oli (Lion), a klubovima iz Superlige poručio da "imaju vremena da isprave grešku".

13.55 - Vlasnik Barnlija Alan Pejs izneo je zanimljivo viđenje situacije sa Superligom.

- Razumem nezadovoljstvo klubova koji su glavni predvodnici u Ligi šampiona i koji ne dobijaju isti nivo uticaja i nagradu. Međutim, ovo nije rešenje - ističe on.

 

13.48 - Oglasio se i legendarni Zinedin Zidan, koga su novinari na konferenciji pitali o Superligi. Francuz je bio i ostao diplomata.

To je pitanje za jednu osobu, za predsednika kluba. Ovde bih da bi sa vama pričao o utakmici. Ostalo nije moj posao - kratak je bio Zidan.

Atalanta - Rea

Foto: Tanjug/AP

13.35 - U velikom intervjuu koji je izazvao ogromnu pažnju javnosti, prvi čovek Superlige Florentino Perez objavio je anketu francuskog L'Ekipa sprovedenu među ljubiteljima fudbala o podršci novom takmičenju.

Čak 72% Italijana podržava novu Superligu, zatim 71% Francuza (iako nemaju nijedan klub trenutno), kao i 76 % Španaca. Nešto manji procenti su u Engleskoj 59% i Nemačkoj 57%, ali suština je da većina ljubitelja fudbala iz liga petice želi da vidi ovo novo takmičenje.

A šta kažu Srbi? Glasajte...

13.25 - Premijer Velike Britanije Boris Džonson sreo se jutros sa izvršnim direktorom Premijer lige Ričardom Mastersom i istakao da iako je on "zagovarač slobodnog tržišta" smatra Superligu tvorevinom izvan takmičenja. Premijer UK-a predlaže i da odmah na silu zaustave sve to. Kako to misli, videćemo...

 

13.10 - Benfika je demantovala navode Rekorda da pregovara o ulasku u Superligu. Na Lužu kažu da ostaju pri ranijem stavu da se protive konceptu zatvorenog takmičenja.

13.05 - Jedan od predstavnika premijerligaša veruje da je moguć dogovor 12 klubova sa UEFA oko Lige šampiona uz značajan kompromis.

 

13.00 - Tačno u podne po engleskom vremenu počeo je sastanak Premijer lige, ali sa samo 14 klubova. Kao što je najavljeno, nijedan od klubova iz Superlige nije se pojavio na ZOOM pozivu.

12.50 - KONTRANAPAD! UEFA je u pregovorima sa firmom "Centricus Asset Management" o pozajmici od čak 6 milijardi evra (7,2 milijarde dolara) kako bi preuredila Ligu šampiona, povećala nagradni fond, i tako zaustavila planove novoformirane Superlige, navodi Blumberg.

- "Centricus Asset Management" već nekoliko meseci razgovara sa UEFA u vezi finansiranja. Investiciona kompanija je razgovarala o početnom paketu od oko 4,2 milijarde evra, koji je povećan na 6 posle suparničkog predloga Superlige - navodi Blumberg reči neimenovanog izvora.

12.44 - Posle Benfike i Napoli je zainteresovan za ulazak u Superligu. Gazda Aurelio De Laurentis je kontaktirao Florentina Pereza i izrazio želju da se pridruži.

12.40 - Engleski klubovi iz Superlige su jedinstveni i nastavljaju svoj projekat odvajanja od Lige šampiona, javlja Sajmon Stoun. Ne plaše ih kritike javnosti na koje su naišli, očekivali su ih.

 

12.35 - Zanimljiv detalj sa Skupštine klubova Serije A. Nakon što su pojedini klubovi poručili da je sa novcem od Superlige nemoguće takmičiti se sa Milanom, Interom i Juventusom, "o'ladio" ih je prvi čovek "Stare dame" Andrea Anjeli:

- Pa šta, ne vidim šta se menja, ionako mi osvajamo titule već 80 godina! 

12.29 - Crnogorski navijači objavili čitulju fudbalu: "Uvek ćemo ga čuvati od zaborava" 

12.20 - Stigla je i reakcija generalnog direktora Partizana Miloša Vazure.

- Bogati žele da "oplode" bogatstvo, a ostali treba da nestanu - smatra čelnik crno-belih.

12.15 - Predsednik UEFA je potom nastavio:

- UEFA takmičenjima trebaju Atalanta, Seltik, Rendžers, Dinamo Zagreb i Galatasaraj. Da ljudi znaju da svako ima šansu. Treba da održimo san u životu. Veliki klubovi nekada nisu bili veliki i nema garancija da će to ostati u budućnosti - tvrdi Slovenac Čeferin.

12.10 - Predsednik UEFA Aleksander Čeferin spomenuo je i Crvenu zvezdu na kongresu UEFA govoreći oštro o osnivanju Superlige.

- Gde je bio Mančester junajted u deceniji pre no što je ser Aleks Ferguson stupio na scenu? Sećate li se? Gde je bio Juventus pre 15 godina? Koliko znam u Seriji B. Da su klubovi koji su dominirali evropskim fudbalom pre 30 ili 40 godina odlučili da prave Superligu, kako bi ona izgledala? Bili bi tu Notingem Forest, Aston Vila, Hamburg, Steaua, Porto, PSV i Crvena zvezda. To je bio evropski krem tada. To bi bila Superliga - podseća Čeferin.

- Ali fudbal se menja. A neki to ne razumeju. Vide samo promene na bankovnim računima - rekao je predsednik UEFA.

12.00 - Vulverhempton ne gubi vreme, sebi je već pripisao šampionsku titulu Premijer lige iz sezone 2018/19. kada su bili visokolasirani i izborili Ligu Evrope.

 

11.45 - Naravno, ove informacije su sve nezvanične i ne znamo koliko tačne, moguće je i da im se poturaju u interesu sabotaže nove lige, koja preti da uništi primat koji ima Premijer liga. Pratimo, videćemo...

11.40 - Pojedini engleski novinari od sinoć potenciraju da postoje neslaganja među pojedinim šefovima 12 "odmetnutih" klubova, a nezvanično najčešće se spominju Mančester Siti i Čelsi kao klubovi koji bi mogli da se povuku iz organizacije novog takmičenja.

 

11.33 - Evo i prvog trenera koji nije javno osudio Superligu u startu. Strateg Čelsija Tomas Tuhel kaže da sačekamo i da vidimo šta će ona doneti, što je možda i najbolja pozicija.

- Da imam jasno mišljenje, izneo bih ga, ali je suviše rano da se sudi o tome. Ima mnogo mišljenja u javnosti. Razumem da ima mnogo emotivnih reakcija, ali iskreno ne znam dovoljno da bih sudio o tome. Ne znam detalje.

- Nisam bio uključen u odlučivanje, a nisu ni moji igrači. Zaposlen sam u ovom klubu i verujem Čelsiju. Moj posao nije toliko značajan u svemu i zbog toga možda nisam prava osoba da za tu temu - poručio je Nemac.

11.20 - Engelski novinari i danas pišu o sukobu kapitena Mančester junajteda Harija Megvajera sa prvim operativcem Edom Vudvordom na sastanku povodom Superlige.

 

11.00 - Dejli Mejl je objavio danas zanimljivu priču kako je nastala Superliga. Dogovor je pao u Njujorku još 2017. godine između vlasnika Arsenala, Liverpula i Mančester Junajteda.

Dejli Mejl, Superliga

Foto: Screenshot/Daily Mail

10.50 - U Nionu je u toku Kongres UEFA, u svetlu razvoja Superlige, a gost-govornik je predsednik FIFA Đani Infantino. On je pružio snažnu podršku UEFA kao mnogi širom sveta, ali opet deluje da sve to nema neki značaj, ako najmoćniji ostanu pri nameri da osnuju svoju ligu.

- Moj zadatak je da zaštitim evropski sportski model, klupska takmičenja, reprezentacije. Ako oni (superligaši) iazaberu da idu svojim putem, moraju da žive sa svojim izborom. Ili izlaze ili ulaze. Nema hoću-neću - upozorio je Infantino.

 

10.44 - Iz Evertona poručuju da su "tužni i razočarani osnivanjem Superlige". Kako i ne bi bili, ulažu tolike pare u novi stadion i tim za napad na Ligu šampiona, a mogli bi da ostanu bez šanse da se takmiče.

 

10.35 - Oglasio se Dejvid Bekam i naravno osudio osnivanje Superlige.

 

10.30Bogatašima iz Superlige stigla neviđena konkurencija iz Srbije!

10.21 - Oglasio se i prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

- Treba nam više solidarnosti, a to se odnosi na sve u sportu i sportskim organizacijama - poručio je Bah.

 

10.12 - Jako je zanimljivo ovog jutra u Liverpulu, posebno nakon sinoćnih istupa Jirgena Klopa. Za danas se čak najavljuje sastanak trenera sa vlasnicima koji treba da mu objasne sve detalje ulaska u Superligu.

10.00 - Iako je Superliga Evrope u većem delu evropske javnosti dočekana na nož i sa ne odobravanjem, polako se stišava bura.

Britanski Atletik koji ima u svojim redovima neke od najboljih fudbalskih novinara na svetu, objavio je zanimljiv tekst pod naslovom: "Evropske lige su pokvarene - možda je Superliga jedini spas".

Naravno, aludira se na vešegodišnje dominacije Juventusa, Bajerna i Pari Sen Žeremena u svojim ligama koje ih čini negledljivim.

09.50 - Jedna izjava Florentina Pereza iz velikog intervjua posebno je bila zanimljiva, a tiče se plate predsednika UEFA Aleksandera Čeferina.

- Znamo svi kolika je plata Lebrona Džejmsa, a da li znamo koliko zarađuje predsednik UEFA? - upitao je Perez novinara koji ga je intervjuisao.

Drugim rečima, Real i ostali ne žele više da izdržavaju UEFA bitokratiju.

09.40 - Ipak, u intervjuu Pereza ima i dosta netačnih tvrdnji, poput one da Bajern i Borusija Dortmund nisu još ni pozvani, što je raskrinkao nemački Der Špigl.

 

09.35Jak intervju koji je kasno sinoć dao predsednik Superlige i Reala Florentino Perez govori o namerama ovog takmičenja i šta ono donosi. 

09.27 - Oglasio se i FSS i poslao jasnu podršku UEFA u konfliktu sa Superligom.

09.20 - Grom iz vedra neba! Benfika želi u Superligu i pregovara o ulasku u takmičenje!

Rat za fudbal se nastavlja! Ulazimo u treći dan velike krize koja je potresla čitav svet posle odluke 12 klubova da napuste Ligu šampiona i osnuju svoje takmičenje - Superligu Evrope.

Kao i prethodnih dana sve najnovije vesti pratite u napem blogu uživo. Pa da počnemo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikula

    20. april 2021 | 22:23

    Pametni Nemci Bravo za Bajern!

  • Zoki V.

    20. april 2021 | 10:16

    Naša liga je Superliga, a ovi neka traže sebi drugo ime.

  • niko

    20. april 2021 | 14:48

    Moja Zvezda posteno osvojila Evropu i Svet bez poraza.Sad neka rade sta hoce ali moji Srbi su to osvojili bez 400.000.000€.Ponosan sam na vas bio i ostao braco Srbi.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏😁👍❤️.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA