Vanredno na Enfildu: Liverpul otkazao sve sastanke unutar kluba, razgovaraće se samo o Superligi

"Redsi" prvi na udaru zbog Superlige

  • 0
FK Lids Foto: AP/Tanjug

Fudbalski klub Liverpul nakon remija sa ekipom Lidsa organizuje sastanak posvećen učešću u Superligi Evrope.

Liverpul je prva ekipa od 12 osnivača koja je igrala meč nakon što je objavljeno da će se osnovati novo takmičenje, a protivnik je bio Lids.

Celokupni dan koji je zadesio Liverpul i Enfild je pokazao da su navijači, pa čak i fudbaleri, ali i Jirgen Klop protiv učestvovanja u Superligi.

Kapiten ekipe, u odsustvu Džordana Hendersona, Džejms Milner izjavio je kako je protiv igranja u Superligi.

Takođe, trener tima Jirgen Klop indirektno je priznao da je i dalje protiv Superlige, kao što je bio i pre dve godine.

Navijači Engleskog kluba su takođe imali svoj "šou" u toku dana, prvo su najavili da će skinuti sve zastave i banere sa tribine, pa su potom okačili transparent ispred stadiona na kom piše "Liverpule, počivaj u miru".

Tu nije bio kraj navijačkog protesta, sačekali su i autobus ispred Eland Rouda koji su izviždali, potom su jurili Klopa, da bi na kraju palili dresove Liverpula i poslali poruku avionom.

A priča bi uskoro mogla da dobije i svoj epilog. Naime, Bil Hogan je pre utakmice s Lidsom najavio sastanak, jer kako je rekao ljudi imaju pogrešan pogled prema ovom takmičenju i da je sve ovo deo mnogo većeg projekta.

- Znamo da je ova odluka probudila jaka osećanja kod svih, ali mi verujemo da je ova odluka odlična ukoliko sve pogledamo na dugoročnom nivou.

Lids je uspeo da odigra 1:1 i uzme bod Liverpulu, pa se "novi Superligaš" našao na još jednom udaru svih navijača kao i bivših igrača kluba. A čak su i igrači Lidsa nosili majice na kojima je pisalo

- Zaslužite je na terenu. Fudbal je za fanove.

Možda je ova utakmica i prekretnica za neke stvari?

Kako javlja izvor blizak klubu, svi sastanci najavljeni za utorak su otkazani, jer kako kažu iz vrha nisu očekivali ovoliko kritikovanje Superlige. Uskoro će biti objavljeno još informacija o daljim događajima, navodi Liverpul Eho.

Ovim remijem, fudbaleri Liverpula su sebe udaljili od četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone, ukoliko im propadne priča sa Superligom Evrope.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA