≫ 

Predsednik Fudbalskog saveza Turske uz UEFA: "Nijedan klub iz Turske neće učestvovati u Superligi"

Nihad Ozdemir pripretio svojim klubovima

  • 4
Nihat Ozdemir, Turska, fudbalski savez Turske Printskrin: Youtube / 28 Şampiyonluk

Nihat Ozdemir, predsednik fudbalskog saveza Turske izjavio je kako nijedan klub iz Turske neće učestvovati u Superligi, a ako se neki i odluči da uzme učešće, biće drastično kažnjen.

Superliga bi trebalo da ima 20 klubova učesnika, međutim, za sada je tu samo 12, takozvanih, "klubova osnivača". Mnogi klubovi su već odbili učešće, a spekuliše se da će Benfika ipak prihvatiti poziv.

Za sada su svi klubovi iz Nemačke protiv Superlige, kao i francuski i holandski klubovi. A predsednik turskog saveza je u svojoj izjavi za FoxTv pričao o mogućnosti da klubovi iz Turske zaigraju u ovom novonastalom takmičenju.

- Nijedan turski klub se neće pridružiti Superligi, ako bilo ko prihvati poziv, podržaćemo UEFU u kazni koju propišu - rekao je Nihat Ozdemir, a onda se pozvao i na odluku ministra sporta Mehmeta Kasapoglua

- Mi smo protiv Superlige, naš ministar je već izdao saopštenje o tome.

Ministar sporta Mehmet Kasapoglu rekao je u ponedeljak da takav format takmičenja sa 15 stalnih učesnika krši koncept participacije, koja je jedina od značaja u sportu.

Ostaje nam da vidimo ko će biti preostali klubovi u ovom takmičenju, a sva dešavanja oko Superlige možete pratiti uživo ovde.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA