≫ 

Ovo je fudbalski sudija koji se ubio: Sudio večite derbije, bio član Fudbalskog saveza Beograda

Vest koja je šokirala sportsku javost u Srbiji

  • 0
Slavko Mišić Foto: MN Press

Nova fudbalska tragedija potresla je Srbiju, pošto je bivši fudbalski sudija izvršio samoubistvo u Zemunu, tako što je pucao sebi u glavu iz pištolja. U pitanju je Slavko Mišić, koji je svojevremeno kao pomoćnik delio pravdu i na večitim derbijima.

On je sudio na 115. i 116. večitom derbiju, gde je bio pomoćnik glavnom arbitru Dejanu Deleviću.

Zvezda je bila pobednik na 115. večitom derbiju, koji je inače ponovljen zbog velike tuče koja je izbila nekoliko meseci ranije 15. oktobra, dok je Partizan bio bolji na 116. večitom derbiju.

Povodom ovog tragičnog događaja oglasio se i Fudbalski savez Beograda, koji ističe da je ovo veliki gubitak za srpski fudbal i za FSB, gde je on bio komesar za suđenje u ligama mlađih kategorija u okviru FSB.

- Nešto iza podneva Fudbalski savez Beograda uzdrmala je tužna vest da nas je iznenada nas je napustio naš Slavko Mišić. Bio je sastavni deo Fudbalskog saveza Beograda, značajna karika u realizaciji fudbalskog takmičenja, posebno onih u mlađim kategorijama. Kao dugogodišnji član Organizacije beogradskih fudbalskih sudija imao je veliko iskustvo koje je nesebično prenosio na mlađe naraštaje. U ulozi instruktora suđenja dao je doprinos razvoju novih generacija kojima se danas ponosi naša sudijska organizacija, a svojim znanjem i višedecenijskim iskustvom stekao je veliki autoritet i poštovanje.

- Slavko Mišić je u beogradskom amaterskom fudbalu bio i zauvek će ostati nesumnjiva asocijacija za fudbalski sport, a takav status je stekao neskrivenom dobrotom koja ga je krasila već na prvi pogled. Biće zapamćen i kao smiren čovek uvek vedrog raspoloženja, a sa tom vrlinom je i kao delegat na utakmicama u ligama Fudbalskog saveza Beograda ostvarivao veliko poverenje i poštovanje svih klubova iz glavnog grada i njegove okoline.

- Imao je važnu ulogu i kao jedan od komesara za suđenje u ligama mlađih kategorija FSB. U realizaciji tog zadatka čitavu deceniju nemerljiv je bio njegov doprinos u funkcionisanju jednog takvog sistema takmičenja gde je trebalo uklapati mnogo elemenata koji su značajni za ulogu sudije u fudbalu. U tom delu svojih aktivnosti bio je posebno poštovan u svakom segmentu fudbala. Njegov iznenadni odlazak sigurno će imati uticaj i na ovaj deo aktivnosti u našem savezu, ali je onima koji će ga naslediti u tome pokazao siguran pravac koji treba slediti.

- Datum i mesto sahrane Slavka Mišića biće naknadno saopšteni - saopštio je FSB.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA