Bekam i Kantona: "Fudbal je u opasnosti, nisu pitali navijače"

Još uvek niko nije stao na stranu Superlige...

  • 0
David Beckham, Dejvid Bekam

Dejvid Bekam; Foto: Tanjug/AP

Legendarni fudbaleri Mančester junajteda Dejvid Bekam i Erik Kantona oglasili su se povodom najava o osnivanju evropske Superlige, ocenivši da je takmičenje ignorisalo stavove navijača i da to može da ugrozi izvorne fudbalske vrednosti.

Bekam, koji je igrao za tri od 12 potvrđenih osnivača Lige - Junajted, Real Madrid i Milan - napisao je na Instagramu da je "igra koju volimo u opasnosti".

- Ja sam neko ko voli fudbal, to je moj život otkad se sećam. Kao igrač, a sada i vlasnik, znam da naš sport nije ništa bez navijača. Potreban nam je fudbal za sve. Fudbal treba da bude pošten i takmičenja zasnovana na dostignućima. Ukoliko ne zaštitimo ove vrednosti, igra koju svi volimo je u opasnosti.

Organizacija navijača Mančester junajteda (MUST) takođe se izjasnila protiv Superlige.

Grupa od 12 evropskih klubova, uključujući i Junajted, saopštila je u nedelju da pokreću samostalno takmičenje, izazivajući negodovanje u sportskom svetu, ali i šire.

Bivši kapiten Junajteda Erik Kantona rekao je da bi trebalo uzeti u obzir stavove navijača.

- Navijači su najvažniji, moraju se poštovati. Da li su ovi veliki klubovi pitali svoje navijače šta misle o ovoj ideji? Ne, i to je šteta - rekao je Kantona u video snimku objavljenom na Instagramu.

Erik Kantona

Printskrin: Instagram/ ericcantona

Video: I zbog ovoga je stigla prijava iz UEFA: Najsmešniji penal na utakmici u srpskom fudbalu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA