≫ 

Napoli u pregovorima sa Superligom: "Sirotinja" pravi pakt s bogatima? Da li će izdati Maradonu?

Dok se klubovi širom sveta ograđuju od Superlige, ima i onih koji pregovaraju o ulasku

  • 1
FK Napoli - FK Roma Foto: AP/Tanjug

"Dvanaest odmetnutih" najbogatijih klubova širom Evrope odlučilo je da osnuje sopstvenu Superligu Evrope, mimo UEFA i dosadašnje Lige šampiona, ali je njihov gest naišao na žestok otpor javnosti, navijača, kao i mnogih velikih klubova.

Ipak, ima i onih koji u tajnosti vode pregovore sa Superligom, a u medijima je isplivalo da je jedan od klubova Benfika, koja je prethodno osudila pokretanje Superlige.

Florentino Perez je u TV intervjuu rekao da Napoli i Roma imaju pravo da se nađu u Superligi, a kako navodi Korijere, Napolitanci su i kontaktirani oko ulaska u Superligu.

Navodi se i da je predsednik Napolija, Antonio de Laurentis, zagovornik promena u fudbalu, za koji ističe da je staromodan i da su mu potrebne promene u skladu s modernim vremenom.

Sada se čeka odgovor De Laurentisa, čoveka koji nije "gadljiv na novac" i nema sumnje da Superliga u njemu vidi potencijalnog saveznika koji bi mogao da se priključi.

Ipak, ostaje i da se vidi kakva bi bila reakcija navijača Napolija, koji ima jednu od najjačih ultras baza u Italiji, koji važe za jedne od najekstremnijh, koji su ponosni na duh Dijega Maradone i svoju istoriju i tradiciju, kao i borbu siromašnog juga sa bogatim severom Italije koja traje već decenijama.

Ulazak u Superligu predstavljao bi izdaju prema Maradoni i napuljskoj sirotinji koja uglavnom i navija za ovaj tim, izdaju prema čoveku koji je najveća legenda kluba, čije ime i nosi stadion u Napulju, koji je tokom čitave karijere prkosio fudbalskim moćnicima i bogatima.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. april 2021 | 13:31

    Kada je ovaj Napi poslednji put bio sampion,pa se i on gura da zaradi?? Svi ovi klubovi su dobijali po usima od daleko siromasnijih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA