“Dinamo nema bolje igrače od Zvezde, Partizana i Vojvodine“: Lalatović iskren pred polufinale Kupa

Nada se stručnjak Lala prolasku u finalni meč

  • 5
Nenad Lalatović, Sanja Beba Kružević, FK Vojvodina Printskrin: Youtube/Fk Vojvodina

Vojvodina će pokušati da se domogne novog trofeja u Kupu Srbije, ali će na tom putu u Novom Sadu morati da preskoči ekipu Partizana u polufinalu, a onda da u finalu savlada boljeg iz susreta Crvena zvezda – Radnik Surdulica. Trener Lala, Nenad Laltović je prethodnih dana bio inficiran virusom, postavljalo se pitanje hoće liga biti na klupi, ali se on oporavio i predvodiće Novosađane ka završnom meču.

On se pojavio na današnjoj konferenciji za medije, gde je najavio ukupno četvrti međusobni susret Vojvodine i Partizana u poslednjih deset meseci. Željni su crno-beli osvete zbog prošlogodišnjeg poraza u finalu u Nišu, ali Lalatović smatra da je iznenađenje moguće.

- Da li igraju brži fudbal od nas ili ne to je sad pitanje. Istina, imaju brže igrače koji su pokretljivi, koji sjajno traže prostor. Imaju neke svoje uigrane šablone, akcije i moram priznati da su u veoma dobroj formi. Imaju niz od 19-20 utakmica u kojima su trijumfovali i doživeli samo jedan poraz i to od Crvene zvezde. Protiv njih su u prvom poluvremenu odigrali jako dobro, ali je Zvezda u drugom delu bila bolja za taj jedan gol. Pokušaće da spasu sezonu i uđu u finale. Mislim da je na njima veći pritisak nego na nama. Prošle godine smo mi bili ti koji su podigli trofej. Oni da bi spasli sezonu moraju ovo da osvoje. Mislim da bi za njih godina bez trofeja bila veliki neuspeh. Dolaskom Aleksandra Stanojevića, Partizan se preporodio i kada bi se gledala ova polusezona, Zvezda bi im bežala samo tri boda, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu – rekao je Lalatović.

On je potom rekao da će Novosađani moći da računaju i na Nikolu Dričića, svog kapitena, koji se oporavio od virusa.

- Bilo je nas troje ili četvoro koji su imali temperaturu. Vratio se i Drinčić. Prethodnih dana smo primali infuzije i od juče je počeo da trenira. Đurić je još rovit, ali bićemo u najjačem mogućem sastavu za sutra – rekao je Lalatović.

On dodao je da će biti tužno to što nema publike na tribinama, ali da će njegova ekipa biti dovoljno motivisana da ispravi kiks protiv Rada pre tri kola, koji žele da što pre ostave iza sebe.

- Voleo bih da ima navijača. Sigurno je da bi to ulepšalo ovu utakmicu, jer mislim da bi bila velika draž za naše navijače, ali i za njihove da dođu i bodre svoj tim. To bi mojim igračima dao motiv više, ali svakako, neće manjkati motiva, prosto, ulog je prevelik. Mi želimo da odbranimo trofej, želimo novo finale što bi stvarno bilo fenomenalno. Neće nam biti lako. Oni igraju sjajan fudbal, ali igramo i mi. Ući ćemo potpuno drugačije u odnosu na neke mečeve u prvenstvu kada smo gubili sa 2:0 (prim.aut. Rad). Zasluženo smo izgubili, ali u utakmicu smo ušli poljuljani pojedinim izjavama od strane Uprave. Situacija u klubu je mirna i stabilna, bar što se tiče izjava i bar na današnji dan – ističe Lalatović.

Vojvodina je u dosadašnjem delu Kupa Srbije tri puta gostovala, a ovoga puta će konačno biti domaćin.

- Ne bih posumnjao u regularnost takmičenja, to je sigurno i da smo ponovo bili gosti. Mislim da je naše takmičenje, naše prvenstvo, dobro, kvalitetno. Mnogi ga osporavaju, pokazuju sporne momente. Ja sam gledao te sporne momente… Neverovatno je da ljudi misle da se greške ili autogolovi ne dešavaju. Može igrač da se oklizne, da pogreši. I meni se to dešavalo u karijeri, nisam to radio namerno, naravno. Mislim da moramo da štitimo srpski fudbal kako bismo mogli da pravimo veće transfere, jer nama klubovi žive od transfera. U poslednje vreme se priča o svačemu, da su neke utakmice nameštene. Mislim da to nije istina, jer samo tako sebi štetimo. Mnogi klubovi u Evropi nisu ništa bolji od nas, niti imaju bolje igrače od nas. Evo, Dinamo Zagreb prodaje igrače za enormno veliki novac. Ako i mi budemo pljuvali po našim igračima, kako ćemo ih prodati? Dinamo Zagreb nema bolje igrače od Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Vojvodine… Apsolutno ne bih sumnjao da smo opet gostovali. Žreb je kocka, mogla je kuglica da ode na drugu stranu, ali mi je jako drago što igramo na našem "Karađorđu" – zaključuje trener Vojvodine.

Video: Desio se Big Bang! Fudbal više neće biti isti: Sve što bi trebalo da znate o novoj Super ligi Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovo

    20. april 2021 | 13:24

    Ga mi krsta nema nameštaljki??!!A Fifa i Uefa utvrdili i potvrdili ovoga mi krsta??!!

  • niko

    20. april 2021 | 14:53

    Lalate mlate ove uljeze brate Srbine.🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸

  • bg

    20. april 2021 | 16:13

    Ne lupetaj... daleko su ispred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA