≫ 

Stanojević pred bitku s Vojvodinom: Ne znam da li će Suma putovati za Novi Sad, vežbali smo penale

Trener Partizana ističe da poštuje rivala, ali da se nada dobrom rezultatu svoje ekipe

  • 7

Prošle godine u finalu, ove, pak, Vojvodina i Partizan će se "odmeriti" na preposlednjem stepeniku borbe za "utešni" trofej u srpskom fudbalu, koji i jednima i drugima znači spas sezone. Kup Srbije odavno nije atraktivno takmičenje, niti stvar prestiža, ali je u srpskom fudbalu, u kome su neke stvari jasne i predvidive i na koje je u datim okolnostima nemoguće uticati,, prilika da se i oni manje favorizovani nečim zadovolje, pa makar i utehom.

Zato će sutrašnji meč novosadske "stare dame" i crno-belih (stadion Karađorđe u 19.05) zapravo biti finale pre finala, u kome će tim Aleksandra Stanojevića tražiti priliku za revanš, usled prošlogodišnjeg poraza u finalu, a izabranici iznenada oporavljenog Nenada Lalatovića (nije sedeo na klupi protiv Bačke u pobedi 1:2) potvrdu da slučajnosti nije bilo.

Trener tima iz Humske - Aleksandar Stanojević respektuje Vojvodinu, napominje da je spremio tim za sve opcije i nada se uspehu u Novom Sadu.

- Igramo utakmicu u polufinalu Kupu Srbije, na jedan meč i znamo šta donosi. Uvek je moguće da ode u oba pravca i zato nema kalkulisanja, jer nema popravnog, idemo tamo spremni i nadamo se dobrom rezultatu - rekao je Aleksandar Stanojević.

Imate li nedoumice u vezi sa sastavom tima i razmišljate li da ovoga puta možda pružite priliku i Sejdubi Sumi i Bibrasu Nathu od početka?

- Uvek ima nedoumica, ali generalno znam sastav za sutra. Imamo malih problema sa Sumom, zapravo on ima problema sa mišićem i ne znamo da li će putovati u Novi Sad.

Sejduba Suma Foto: MN Press

Koliko je Partizan u prednosti činjenicom da Nenad Lalatović najavljuje odlazak iz Vojvodine, čak i mogućnošću da nme vodi tim u Kupu?

- Biće na klupi protiv nas sigurno i znam da će biti motivisani. Ostale unutrašnje stvari ne bih komentarisao, važno mi je da je moj tim spreman i motivisan, sve ostalo je manje bitno. Verujem da će biti odličan meč, pravo polufinale.

U prvenstvenom duelu protiv novosadskog tima Partizan je nedavno slavio sa 2:0. Šta očekujete od Kup meča, šta će biti drugačije?

- Razlika je između Kupa i prvenstva, jer ovde nema popravnog. Ovde je teško kontrolisati utakmicu, jer ako neko od aktera gubi, rizikuje više nego obično. Milsim da će biti drugačiji meč od prethodnog, biće više energije i takmičarskog naboja i ne verujem da će mečevi nalikovati jedan drugome.

Crno-beli su na dva meča od trofeja, koliko bi uspeh spasao sezonu?

- Kao veliki klub imamo obavezu rezultata i igre, ali ćemo na kraju pričati o svemu tome. Značila bi nam pobeda, jer je prilika da se borimo za trofej. U Partizanu je svaki uspeh važan, pa se tako i pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Podvućićemo crtu kada dođe vreme, sešćemo, videti da li je prava priča i to ne zavisi od osvajanja Kupa, nego od toga da li idemo u dorbom smeru.

Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Asocira li vas predstojeći duel sa Vojvodinom na onaj iz proleća 2011. godine, u finalu Kupa?

- Nikada se ne vraćam u prošlost. Moja asocijacije i fokus su usmereni samo na prethodne mečeve, to sam analizirao i time se bavio. Nemamo mi nikome šta da se svetimo, dokazujemo. Igramo za svoj klub i navijače i to nam je jedini motiv.

Lalatović uvek dobro motiviše tim za Partizan. Da li mu je posao otežan bez navijača?

- Jeste Lalatović motivator, ali je pre svega dobar trener, koji pravi rezultate i na to sam usmeren. Zna da pročita rivala, zna da prilagodi igru tome u svim fazama igre i gledam kako ćemo mi njih da iznenadimo i ugrozimo. Poštujem sve što radi, a druge stvari su sekundarne.

Nenad Lalatović, Žan Kristof Bajbek Baebek Foto: Marko Jovanović

Da li ste vežbali jedanaesterce i znate li izvođače?

- Vežbali smo penale, pripremamo se za sve scenarije, da li vodimo, gubilo ili je nerešeno, iako vas meč nekada vodi u nekim drugim smerovima. Morate u svakom minutu da znate kako da odgovorite na izazov, ali rekoh već tačno znamo ko će biti izvođač ako dođe do toga.

Minula dva meča u Novom Sadu, Vojvodina je dva puta slavila. Brine li vas taj detalj pred sutrašnji duel, jer nema popravnog?

- Sve te utakmice u prošlosti gledam kao analizu i nauk za sutrašnju. Gledao sam i finale Kupa i ta gostovanja u Novom Sadu, jer sam želeo da vidim kako im trener razmišlja i kako se igrači ponašaju. No, svaka utakmica nosi nešto novo, zato ne pravim poređenja, već samo dajemo respekt rivalu koji je bio uspešan na svom terenu i, naravno, nadam se da ovoga puta neće biti tako - zaključio je Aleksandar Stanojević.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    20. april 2021 | 15:18

    Hajde gromado idi sa cinkarosom i povedi Vucelica i Z.Pantica da spases sto se spasti moze.

  • DS

    20. april 2021 | 16:59

    Vezbate ih cele sezone...

  • Cubaka

    20. april 2021 | 15:58

    Niste trebali vezbati samo ste trebali uputiti molbu FSS da sve penale izvede Nathko-penalko, on je uvezban za sledecih 100 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA