≫ 

Đuričićev trener radikalan: Izvešću ekipu protiv Milana samo ako mi to predsednik naredi

I u Italiji je bunt prema Superligi veoma jak

  • 0
FK Sasuolo - FK Krotone Foto: Tanjug/AP

Niko nije ravnodušan prema formiranju takmičenja koji se izrodio iz ideje 12 klubova da se međusobno nadmeću u zatvorenom sistemu, jer im je od UEFA dosad bilo malo novca, pa žele još. Zbog svoje gramzivosti i spasonosnog novca da anuliraju dugove teške stotine miliona evra, okupili su se u Superligu i izazvali tektonske poremećaje u svetu fudbala.

Navijački bunt zbog otpadnika je ogroman, i raste iz dana u dan, najveće legende fudbala su digle glas protiv 12 osnivača novog takmičenja i svi su jednoglasni u oceni da je budućnost najpopularnijeg sporta ugrožena.

To misli i trener Sasuola Roberto de Zerbi kome se toliko zgadila čitava priča oko Superlige i klubova osnivača, da najradije ne bi ni izvodio svoj tim na megdan Milanu u sredu. Kao što je poznato, "rosoneri" su jedan od tri kluba iz Italije koji će se takmičiti u Superligi moćnika.

- Mrsko mi je da igram protiv Milana jer su oni jedan od ta tri kluba, ali ako me na to natera Karnevali (gazda Sasuola), naravno da ću izvesti tim na teren - izjavio je De Zerbi za klupski kanal.

- Toliko sam besan da sam sa igračima o ovome pričao poal sata na psoeldnjem treningu - dodao je.

- Fudbal pripada sviam nama i počiva na zaslugama. Oni su objavili saopštenje pred ponoć na njihovm sajtu. To je kao da su zaboli zastavu na teritoriju koju su upravo zauzeli.

Sve o fudbalskom ratu UEFA i saveznika proitv novoformirane Superlige možete pratiti iz minuta u minut OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA